Leo Gura las vegasi coach 2013 óta jelentet meg önfejlesztés és a kiteljesedettebb élet témakörével kapcsolatos videókat. Leo fő szakterülete a filozófia volt az egyetemen amin végzett – az elemző, értelmi megközelítés hűen tükröződik a videóin amiket publikál. Ő maga is egy önfejlesztési sikertörténet: születésétől kezdődően túlsúlyos volt, és kemény és alázatos munkával változtatott szokásain, ezért képes volt lefogyni. Oldalán, az Actualized.org-on és a kapcsolódó youtube-csatornán minden vasárnap jelentkezik új önfejlesztő epizóddal.

Munkájával igyekszik a tudatos, teljes életet szorgalmazni, melyben a hagyományos sikercoachok szemléletétől eltérően nem a sikerben látja a teljes élet titkát, hanem sokkal inkább a megvilágosodás elérésében, a valóság megismerésében, a nyitott szemlélet kifejlesztésében, az önzetlenség elérésében és számos olyan önfejlesztési területen, amire a laikus önfejlesztő első körben nem is gondolna.

Az alábbiakban egy olyan videóját szeretném bemutatni, amelyben tíz olyan dologról tesz említést, amit az önfejlesztő munka során érdemes kitűzni, de ezek mindegyike olyan cél, ami általában nincs az érdeklődésünk előterében. Tíz olyan dolog, amit szeretnél, de nem is tudsz róla, hogy ezeket valóban szeretnéd. Az epizód, ahogyan a többi részre ez szintén jellemző, nem rövid, viszont szerintem kétségtelenül megéri a ráfordított figyelmet és időt.

Le is lövöm a poént, mert felsorolom a 10 dolgot, amit Leo megemlít. Viszont az epizódban mindegyikről részletesen beszél, és meg is indokolja, miért olyan fontosak:

  1. Szeretnéd, ha a létezés ismét varázslatos volna
  2. Azt akarod, hogy az életed erőfeszítésektől mentes volna
  3. Hiteles szeretnél lenni
  4. Hűvös elmét szeretnél
  5. Józan életet szeretnél
  6. Senki szeretnél lenni
  7. Szamádhit szeretnél
  8. Nagybetűs Igazságot szeretnél
  9. Jótékony erővé akarsz válni a világban
  10. Egy egyszerű és természetes életmódot szeretnél

 

Leo azt is állítja, hogy ezek mind megvalósíthatók, bár ebben a videóban nem részletezi a hogyanokat, inkább csak kifejti mik is ezek a célok pontosan. Részletesen kifejti, melyik pont alatt mit ért, és rávilágít, hogy ez Neked miért is volna jó.

Az alábbiakban találod a videót. Ha nem jelenik meg automatikusan a magyar felirat, kapcsold be hozzá, hogy könnyebben megértsd miről is van szó! Jó szórakozást!