A Tudatos Fiatalok Közössége azért létezik, mert valaki elkezdte azt csinálni, amit szeret, és ez lassan 10 000 emberre van hatással. A TFK mögött nincs titok, végtelenül egyszerű a recept, amit meg is osztunk. A cél, hogy ezt mindenki a saját önmegvalósítására használja!

Szeretnénk azt a win-win szemléletet erősíteni,  hogy ha azt csinálod, amit szeretsz és értéket adsz másoknak, akkor mindenkinek jobb lesz, főleg Neked!:)

Mi az az érték, amit a TFK tud adni, amivel érdemes élni és ettől mindenkinek jobb lesz? A közösség. Nagyon könnyen kapcsolatba léphetsz másokkal, akik ráadásul hasonló érdeklődéssel rendelkeznek. Ebben rengeteg lehetőség van, mi lenne, ha élnél vele? Egy közösség pedig annál jobb, minél aktívabb tagok vannak benne.

Hogyan használd a Tudatos Fiatalok Közösségét a saját fejlődésed érdekében?

  • Épülj a tartalmakból!

A csoportban és az oldalon is sok inspiráló tartalom jelenik meg. Ha éppen nincs időd, sok minden visszanézhető, ezekbe például érdemes belenézni:

Képes vagy – videó sorozat (Tudatos Fiatalok Közössége youtube csatornáján megtalálható az összes rész)

25 dolog, amit megtanultam az életben (a csoport videói között megtalálható az összes rész)

  • Add önmagad!

Vállald és oszd meg a gondolataid mind élőben, mint online (természetes, hogy kulturált keretek között). Nem fog mindenki egyetérteni, de lehet, hogy adsz egy más nézőpontot. Sőt, az is lehet, hogy Neked adnak más nézőpontot. Az intelligens eszmecserékből mindenki tud tanulni, ráadásul másokat is bátorít az őszinte véleménynyilvánításra.

  • Oszd meg a tudásod!

Jó vagy valamiben? Mondd el, mutasd be, készíts videót! Az oldalon és a csoportban is szívesen fogadott az értékes tartalom. Szeretnél valamivel foglalkozni, de eddig nem mertél belevágni? Ez pont az a platform, ahol megoszthatod a kezdeményezéseidet, visszajelzést kérhetsz és akár programot hirdethetsz.

Több önszerveződő kisebb kör alakult már így ki pl.: Közéletünk – Férfi kör

  • Kérj segítséget!

Ha bármilyen problémád van, kérj segítséget! A legjobb példa erre a Tudatos kutyasétáltatás program, amely úgy alakult, hogy a Szentendrei Árvácska menhelyen a dolgozóknak nem volt kapacitása a sétáltatásokra. Rengetegen viszont élnek-halnak az állatokért, csak össze kellett kapcsolni a két oldalt. Így alakult a TFK Állatbarátok csoport, ahol rendszeresen szerveznek sétáltatásokat a menhely lakóinak. Boldog állatok és boldog sétáltatók tölthetnek együtt így egy vidám napot, a dolgozók terhei pedig picit csökkennek. Mindez csak egy segítségkérésbe került.

Szóval előfordulhat, hogy a problémád megoldása másnak segítséget jelent! (Ez még akkor is igaz lehet, ha éppen nagyon személyes jellegű gondod van. Lehet, hogy ezzel adod meg valakinek az első sikeres coach élményét, ki tudja?:)

  • Szerezz barátokat!

Mivel nyitott és hasonlóan gondolkodó emberek alkotják a közösséget, így könnyen találhatsz barátokat. A TFK legnagyobb értéke talán ez. Sokan elszigetelve érzik magukat az adott környezetükben, úgy érzik nem értik meg őket, nem nyilvánulhatnak meg őszintén. Ez egy toleráns közeg, ahol sok “meg nem értett” talál megértő társaságra.

Személyes találkozókra az események adnak lehetőséget pl.: Tudatos Fiatalok Közössége Találkozó – Április de érdemes csatlakozni érdeklődés szerint a csoportokba is pl.: TFK Jóga, TFK Túra, TFK Állatbarátok, ahol szintén sok programon lehet részt venni. Nézd meg áprilisi programajánlónkat!

Még szorosabb kör a TFK Klub, amiről itt olvashatsz bővebben.

És még van vagy ezer mód, ahogyan Te használhatod a TFK-ban rejlő lehetőségeket!

És van az a mód, ahogyan Te megvalósíthatod önmagadat. Csak tedd! Csináld! Kezd el! Ha kell egy kis motiváció, nézd meg ezt a videót a TFK Univerzumról, főleg az utolsó pár perc (48. perctől) lesz igazán lelkesítő:)

Ha már benne vagy a flow-ban, akkor is várunk az Áprilisi Találkozón!:)