Miért nem tartok ott, ahol elképzeltem?” “Miért ütközöm újra és újra ugyanazokba a falakba?” Ha ilyen kérdések kavarognak benned, a válaszokat jó eséllyel a transzgenerációs mintáid fogják megadni.

Sokszor elakadhatunk ugyanis az életben, és sokszor akár úgy is, hogy nem tudjuk az okát, és nem értjük, miért futunk bele ugyanabba a szituációba újra és újra. Ilyenkor gyakran olyan tudatalatti hiedelmek, berögződések állhatnak a háttérben, amik bár ott vannak a tudattalan tartalmaink között, nem feltétlenül a saját tapasztalataink miatt kerültek oda, hanem sokkal inkább tükrözik mások, azaz az elődeink tapasztalatait, kollektív (generációs) élményeit. Amiket aztán megöröklünk, és örökségként viszünk is tovább, hatással vannak az életünkre, anélkül, hogy tudatosan szembekerültünk volna velük és megvizsgáltuk volna az igazságtartalmukat a saját életünkre nézve.

Az ilyen hiedelmekről, (gyakran gátló) rögzült gondolatokról szól Gaál Ildi (Tudatos Fiatal Akadémia résztvevő) IGTV-s videója, aki saját élményeit is megemlíti a téma kapcsán. Ha kíváncsi vagy Ildi további tartalmaira, így arra is, mit mond például az önbecsülésről és a megfelelési kényszerekről vagy akár más önismereti témákról, akkor kövesd be instán is (@ildi.gaal), és nézz szét a videói között.

•••

Könyvajánló: ha bővebben is érdekel, hogyan befolyásolják az életünket (tudattalanul) a transzgenerációs örökségek, akkor olvasd el Orvos-Tóth Noémitől az Örökölt sors c. hiánypótló pszichológiai ismeretterjesztő könyvet, tele példával és kérdésekkel, amik segítenek a saját transzgenerációs örökséged feltérképezésében is.

•••

További válogatott tartalmakért, eseményajánlóért iratkozz fel a hírlevélre, illetve csatlakozz a TFK Facebook csoporthoz.