Újabb cikkünk Horváth Georginától, ezúttal a testi-lelki-szellemi töltekezésről. Korábban az egyensúlyról írt egy értelmező cikket, amiben jó pár gyakorlati tanácsot, útmutatót is találsz a balansz megteremtéséhez. Itt olvashatod el, ha lemaradtál róla. 

 

Téged mi tölt fel? Mire éhezel igazán?

 

Hogyan tartod magad energikus üzemmódban, hogy erőd teljességében éld az életed? Legyen energiád tenni a céljaidért, álmaidért, az életért amit elképzeltél magadnak. Meg tudd építeni azt a hidat, ami átvezet a képzeletből a valóság dimenziójába. Mi a Te hajtóerőd?

Ahhoz, hogy céljaink megvalósítása az elméleti síkról átbillenjen a cselekvés szintjére és folyamatos áramlásban legyen, ehhez szükséges a belső rendezettségünk és a testi, lelki, szellemi egészségünk is. Ha az alapok nincsenek rendben, nem tud létrejönni a folyamatos építkezés, hátralépések történnek. A ház biztos alapokra tud felépülni.

Ezért fontos az egészségünk, teljességünk rendezésével kezdenünk az egész történetet, hogy aztán a történetünk, amit másoknak nagy lelkesedéssel mesélünk, ne egy panaszáradat story legyen, hanem olyan storytelling, melytől más is erőre kap, inspirálódik, a pozitív példa által valamit megérez.

Töltekezés. Testi-, lelki, szellemi egészségünket azonos fontossággal figyelembe véve lesz integrált, kiteljesedett életünk, különböző életterületeink egyensúlyba kerülnek.

Ha úgy érzed, hogy előfordulnak életedben olyan időszakok, amikor nincs miből erőt merítened, túlcsordultak életedben a lehúzó energiák. Kevés az  életedben a téged töltő, felemelő, lelkesítő tevékenység, esemény. Vedd észre és időben cselekedj!

Vizsgáld meg, hogy napjaidban mennyi ún. “nem szeretem, de csinálom” tevékenység van, melyekben olyan érzésvilággal vagy benne, ami a negatív skálába tartozik. Nézd meg, hogy van-e olyan tevékenység, amit semlegesen végzel, nem kötődik hozzá pozitív vagy negatív érzelem. Gondold át, hogy mennyi olyan tevékenység tölti ki életedet, amit lelkesedéssel, szenvedéllyel, életörömmel túlcsordultan végzel. Készíts listát + [plusz], 0 [nulla], – [mínusz] besorolásokkal. Az arányokra figyelj, ha elkészült a lista, akkor a negatív, energia csökkentő dolgokat transzformáld át legalább semlegesbe, a pozitív, töltő listát pedig növeld. Ami segítségünkre lehet, az egy mindannyiunkban fellelhető képesség, az ok nélküli öröm képessége. Mikor nem kell ahhoz egy ötös lottó, hogy igazi örömet érezz, élj át. Ezt bármikor, bármilyen körülmény között megteheted: ok nélkül  örülni az életnek magának, hiszen ajándékként kaptad az életedet és magadat is ajándékként adod másoknak. Ha önmagadat adod, az esszenciád adod, arra rácsatlakoznak mások, így csatlakoztok, kapcsolódtok össze egymással.

 

Testi, lelki, szellemi táplálékaink

 

Mi számodra a szellemi táplálékod?

Egyes keleti kultúrákban nagyobb hangsúlyt fektetnek a szellem építésére, naponta táplálják, az életmódjuk része.  Teljesen személyre szabott a szellemi táplálék. A kérdés az, hogy mikor, kinek, mi jelenti azt? Bármi lehet, határ a csillagos ég. Könyvek – a neked érdekes, fontos témákban, területek kapcsán olyan forrásokhoz jutsz, melyekből tanulhatsz, a tudást pedig beépíted életedbe. Képzed magad, folyamatosan fejlődsz, amit megtanulsz, azt az életedben is képes vagy alkalmazni. Nyiss új területek felé, fedezz fel új helyeket, ismerj meg új embereket!

Művészet, zene, dallam, látvány, vers, humor. Magadban kell megtalálnod a szellemet, hogy táplálhasd. Minden alkotásban ott van az az erőforrás, az energiát sugárzó középpont, ami gyújt, táplál és kilök a megszokott pálya egyhangúságából.

Számomra, az egyik legkedvesebb szellemi táplálék, ha valakivel/valakikkel egy hullámhosszon vagyok, összerezgünk, életfilozófiánkat, történetünket a maga teljességében meg tudjuk egymással osztani és ezekről nagy lelkesedéssel és beleéléssel tudunk beszélni egymással, egymásra kölcsönösen odafigyelve, egymást építve, teljes tiszteletben tartva a másik határait, ráérezni a másik belső világára, megérezni, hogy milyen is ő. Tanulunk egymástól. Célok, ideák, értékek összecsendülnek. A közös élmény megsokszorozza az erőnket.

Mi számodra a lelki táplálékod?

Meztelen lelkek átölelik egymást.

Árnyoldalunk és fényoldalunk is ismert egymás előtt, belső érzéseink kendőzetlenül, a maga tiszta valójában kifejezésre jutnak, egymást tisztán látva és érezve. Kölcsönösségen alapul. Ez az állapot fenntartható, csak tenni kell érte. Fenntartani, ez a kulcsszó. A hozzád közel állókkal az érzéseidet, belső világodat meg tudd osztani, értő, empatikus környezetben.

Mennyire vagyunk őszinték és nyíltak a környezetünkben lévő emberekkel, a hozzánk legközelebb lévő emberekkel? Ha megvan a kapcsolatban a tiszta nyíltság és az őszinteség, az ősbizalom, hogy bármit elmondhatunk neki, legyen az jó vagy rossz, nem fog érte megítélni, nem címkézi fel. A teljes figyelmével meghallgat, együttérzés érzésével van jelen. Egymásról való szerető gondoskodás, mély kapcsolódás. A saját igazságodat képviseled és közben a másik ember igazságát is tiszteletben tartod.

Testi táplálékaink

Intimitás, bensőséges légkörben megélt testi kapcsolódás, sok öleléssel. Wellness, masszázs, szauna, fürdők. Tiszta táplálékok.  Meditáció. A természet feltöltő ereje. A mozgás öröme: egy jóleső mozgás, tánc közben igazán felszabadulunk és a sejtjeink is örvendeznek.

Neked mik a táplálékaid a hármas egység szintjein? Oszd meg velem, kíváncsi vagyok! 🙂

Az egészségnek, a fittségnek, ezek kulcsfontosságú elemei, hogy a hármas egységben figyeljünk oda az életünk elemeire. Olyan életet tudj összeállítani magadnak, mely teljesebb, szebb, felemelőbb, melyben azt érzed, hogy igen, megéri élni, ezért születtél a Földre, a helyeden vagy, szereted az életedet, önmagadat, a szeretteidet, a környezetedet. A “otthon érzem magam” érzése. Az otthon is egy olyan hely, ahova jó érzés hazatérni, olyan elemekkel, amiket igazán szeretsz. A társaddal azt érzed, hogy vele bárhol vagy a világban, vele vagy otthon, hazataláltál érzése, mentális állapotod is a stabil, kiegyensúlyozott állapotában működik, tiszták a céljaid és azokért teszel is.

A hidat építed  a “most ez van”, és az “ezt szeretném” között. Minden nap tudsz érte tenni, hogy egyszer csak azon kapd magad, hogy Te már ott vagy, teljes valódban a vágyott élet kellős közepén, ami nem is olyan rég még csak a képzeletedben élt… De olyan erősen,  és Te olyan érzésekkel és életenergiával, rezgésekkel teli vagy, hogy az elképzelésed manifesztálódott a fizikai dimenzióban is. Életed alkotója vagy. Találd meg magadban az ősforrást, belső erődet és annak a tisztaságát és fényét őrizd, tápláld, így mindig lesz módod a megújulásra!