Időnként szükségünk van egy kis szünetre. Szünetre a világtól. Odafordulni önmagunkhoz és megkérdezni a kis lelkünket, hogy mit is kíván, mi esne jól neki. Mert annyian megmondják, hogy mit kéne akarnod, mit kéne szeretned és mondanod, hogy jó legyen. De az igazság az, hogy ezt csak te tudod. Soha senki nem fogja úgy tudni, hogy mi kell neked, mint te. Mert ha lenne ilyen ember, akkor ő te lenne.

Jön a tél. Ez pont a bekuckózás időszaka. Amikor feldolgozhatjuk mindazt, ami év közben történt. Idén ez talán extrán hasznos, hiszen egy rendhagyó évünk volt. A sok kiáradás után, most visszahúzódhatunk, mint az apály és egy kicsit átmehetünk remetébe. Ilyenkor sok olyan dologgal is találkozhatunk önmagunkban, amire a zsongás közepette nem figyeltünk. Pedig talán éreztük, hogy már figyelmet kíván. Ilyenkor újra gondolhatjuk a dolgokat és számot vethetünk azzal, hogyan szeretnénk folytatni.

Páros Felhangoló: Luca a lámpás lány

E heti beszélgető társam Luca volt, a lámpás lány. Mindig jó olyan fiatallal beszélgetni, aki megengedi magának, hogy a szenvedélyével foglalkozzon vagy a hobbijából vállalkozást teremtsen. Ez is az önszeretet egy jele. Persze a törpök élete sem csak játék és mese. Luca is elmeséli a beszélgetésekbe, hogy milyen viszontagságokkal jár az indulás. De megint csak arra jutottunk, hogy megéri 🙂

Ha ismersz olyan tudatos, inspiráló fiatalt, akit szívesen látnál egy Páros Felhangoló beszélgetésben, akkor ajánld őt nekem.

Program ajánló

A nagysikerű első alkalom után itt a 2. Felhangoló Túra.

Ezúttal a mesés Holdvilág-árok lesz az úti célunk. A természetben levés már önmagában felhangoló hatással van ránk. A friss levegő, virtuálisinger-szegény környezet és felemelő társaság. Ez az értékajánlat most vasárnapra. A helyek száma korlátozott, ezért javaslom, hogy regisztrálj időben.

Holdvilág ciklus

Kimentem felmérni a terepet a kirándulás előtt és nagyon különleges élmény volt ott lenni. 5 órányi séta után úgy éreztem, teljesen át vagyok szellemülve. Így az erdő szelleme is éreztette magát. Vagy csak én váltam elég érzékennyé, hogy érzékeljem. Akárhogy is, másnap megszületett az első higlightolt insta story ciklusom, melyet itt találsz 🙌

Zen Monk sorozat

A visszavonuláshoz és lelassuláshoz egy profi kis iránymutatást is megosztok az instámon. Negyedik hete fut a How to live more like a Zen Monk posztsorozat. Ez a 12 irányelv abban segít, hogy az ember fia/lánya kevésbé roskadjon a teendők és az abból jövő szorongás alá és jobban a jelen pillanatban lehessen. Olyan intelmek, mint hogy kevesebbet csinálj, de azt nagyobb odafigyeléssel. Tarts szüneteket és legyenek saját rituáléid. Egyszerű könnyen értelmezhető tételeket találsz a listán, amelyből minden héten kiemelek egyet. A sorozat eddigi darabjait megtalálod itt.

Minden pillanatban több lehetőségünk van, mint amit észreveszünk.

– Thich Nhat Hanh

Mit üzennek a csillagok?

A múlt heti telihold után, Holdnővér most éppen fogyóban van. Ez nekünk is jó hír, mert ilyenkor a súlyvesztés is könnyebben megy (úgyhogy akár többet lehet nasizni ;P) Ez ugyanis az elengedés időszaka. Az energiafelhasználás, az aktívkodás ilyenkor időszerű. Lehet pakolni, kitakarítani, természetet járni és úgy általában sportolni, aktívkodni érdemes. De a méregtelenítésre és a szőrtelenítésre is ideális periódus.

Mivel a kiáradás időszaka ez, ilyenkor érdemes tervezni, alkotni, megosztani ötleteinket másokkal. Talán e miatt nem tudtam én se aludni a Holdvilág árkos kirándulás után és született meg a story zuhatag. Ez után még másnap éjszaka is ilyesmi történt. Abból született meg a reBirth ciklus nevű story folyam.

Szóval érdemes kicsit visszavonulni és magunkba nézni, hogy mi is van ott. Aztán amikor megtaláltuk, megértettük és megoldottuk, akkor kiáradni és megosztani, ami ebből a világra tartozik. Lehetőleg valamilyen művészeti folyamaton keresztül. Fesd le, táncold meg, írd le, olvasd fel, meséld el, rajzold le, játszd el (akár hangszeren) vagy ami neked tetszik.

Változz az évszakokkal

Ez volt a 48. hét és közben már December hónapot tapossuk. Lassan vége ennek a változásokkal teli évnek és számot vethetünk a történtekkel. Ezt jó visszavonulva tenni. Leírni mi volt jó, mi volt az, amiből elég volt és nem visszük tovább a jövőre. Magadhoz fordulva, kedvesen, türelmesen, szeretetteljesen megtalálhatod a kapcsolatot a forráshoz. Az pedig mindent meg ad. Ami ebben eddig gátolt, azt pedig levetheted, mint a kígyó az elhasznált bőrét. Jó megújulást kívánok!

ui: Ezt a zenét hallgattam a poszt szerkesztése alatt

A ballonozás nekem is régi álmom, de ilyen muzsikával aláfestve még vonzóbb jelenség. Ezt a dalt külön is kiemelném a mixből.