Ha nem tudod mit akarsz, annak két oka lehet:
1. Már megvan.

Az utóbbi időben egyre többször várom a hétvégét, hogy ébredés után kicsit rendbe rakjam a hétköznapok során megviselt állapotba került lakást.

Összerakom a ruhákat, beteszek egy mosást, elmosogatom az edényeket. De ma nem tudtam itt megállni. Úgyéreztem, hogy nagytakarítanom kell. Mert a héten sok minden történt velem is, nem csak a lakással.

• Hétfő: TFK Astanga Jóga November
• Kedd: TFK Language-exchange #22
• Szerda: A jövőben minden ingyen lesz?
• Csütörtök: M2 Petőfi TV interjú
• Péntek: Mentorship 3.0

Jó ha ezzel a dolgok kapnak elég teret, amiben fel tudnak oldódni, le tudnak ülepedni. Ha belegondolsz, minden használati tárgyunk azért hasznos mert üres. Ha házban nem üres terek lennének, hanem tömör lenne, akkor mit kezdenél vele? Ha a csésze nem lenne üres, hova töltenéd a teát?
Magunkban is fontos megtartani az ürességet, hogy folyamtosan új dolgokkal töltődhessünk. Mert egy teli csészébe már nem lehet többet tölteni.

Csatlakozz a decemberi Tudatos Fiatalok Közössége Találkozóhoz

Nekem ezt az “ülepítést” a takarítás adja. Mert mikor kinn rendet teszel, akkor benn is rendbe kerülnek közben a dolgok. Ahogy fenn úgy lenn, ahogy kinn úgy benn.

A takarítást megünnepeltem egy fél sorozat Astanga jóga gyakorlással és ahogy álltam a terasz ajtóval szemben, ahol a sárguló fák tetejét cirógatta a szél, az emlékeztetett rá: Csak az van ami MOST van.

Itt és Most.

 

Tudatos Fiatalok Közössége az idő az új pénz


A luxus nem az ha takarítót hívhatok a lakásomba, hanem az, ha van időm kitakarítani. A luxus nem az hogy sok pénzt elkölthetek egy jóga retreatre, hanem ha jólérzem magam a saját, szép, tiszta otthonomban és gyakolhatom a jógát, hogy felvegyem a jó igát.

Mindehhez egy foint se kellett ma. Még az éhségem is elszállt a gyakorlástól és legyünk őszinték, fontos néha napján böjtölni is, csak hogy amikor újra eszünk, akkor duplán érezzük, hogy mekkora áldás az, amit természetesnek veszünk.

Az idő az új pénz.

A gazdagok pedig azok, akiknek az anyagi szükségleteik megteremtésén túl van elég idejük azzal foglalkozni, ami igazán könnyedé teszi a lelküket.

Legyél több, kevesebbel.

Happiness

Happiness

Posted by Steve Cutts on Saturday, November 25, 2017