Az önmegvalósítás egy általános szó, amely időnként olyannyira általánosnak tűnhet, hogy nem is igazán tudjuk, mit is értsünk alatta – persze, van fogalmunk róla, hogy életünket teljesebb megéléséhez lehet köze, de hogy ez életünk milyen területein hogyan jelentkezhet, arról nem feltétlenül tudnánk rögtön nyilatkozni.

Leo ebben az epizódban arra tesz kísérletet, hogy összeszedje milyen területeket érint az önmegvalósítás, segít benne hogy magunk számára olyan célokat tűzzünk ki, amelyektől valóban boldogok leszünk, amelyekkel valóban egyre közelebb kerülünk egyfajta kiteljesedett életmódhoz.

Néhány fontosabb terület, amit megemlít, a teljesség igénye nélkül:

Az Abszolút megpillantása – fel tudjuk fedezni a végső Igazságot, nagy I-vel, feltárulhat számunkra saját isteni mivoltunk, visszatükröződve a környezetünkben. Ez a spirituális út végső célja: lelkünk transzmutációja – az Abszolúttal való egyesülés. Leo rávilágít, hogy utunk során először csak rövid pillanatokra nyerhetünk betekintést az Abszolútba, hogy aztán kitűzzük magunk elé a célt, hogy minden pillanatban érezni tudjuk azt.

Ugyanilyen súlyú elérhető tulajdonság, ha képesek vagyunk a feltétel nélküli szeretetre. Ez főleg olyan helyzetekkel és emberekkel jelenhet meg, amelyek az egónk ellen irányulnak. Ahogyan egyre inkább dolgozunk önmagunkon, egyre képesebbek vagyunk rá, hogy felülemelkedjünk az egónkon, és elengedjük annak nyomasztó vonatkozásait.

Másik lényeges pont az önelfogadás kérdése. Az, hogy hibáimmal együtt elfogadjuk magunkat, a külső körülményektől függetlenül – ezzel párhuzamosan egyre kevésbé érdekel minket, hogy mit gondolnak rólunk mások. Az önelfogadás nem más mint a feltétel nélküli szeretet alkalmazása önmagunkon.

Az őszinteség elérése is nagyon fontos tényező, hiszen ahogyan egyre inkább őszinték leszünk másokhoz és saját magunkhoz, úgy válunk saját magunk és környezetünk szemében egyre hitelesebb emberré.

Utolsónak jegyezném meg a negatív érzelmek felszámolását, mint amilyen a gonoszság, a szenvedés és a közöny. Felismerjük, hogy amíg odakint gonosz, szenvedő és közönyös embereket látunk, ezen érzelmek forrása bennünk van, magunkban kell megoldanunk őket. Nem lehetünk maradéktalanul boldogok amíg ezeket ki nem gyomláltuk mindennapi életünkből.

Jó szórakozást a videóhoz! Ha nem jelenik meg automatikusan a magyar felirat, kapcsold be, hogy minél jobban értsd, miről is beszél Leo!