“A jó utazó nem tudja, hogy merre tart, és mikor ér haza.” (Lao Ce)

Gondolkodtál már azon, hogy egyszer csak felállsz az irodai székből, és inkább elmész, körbeutazod a világot?

Van egy jó hírünk, bár nem újdonság: meg lehet csinálni. Adorján sztorijából pedig, akivel nemrég élő videóban sikerült beszélgetnünk az élményeiről és tapasztalatairól, inspirációt és pár hasznos infót is kaphatsz egy ilyen kaland beindításához.

Adorján ki szeretett volna lépni a hétköznapi mókuskerékből, így 3 éve és 5 hónapja úgy döntött, otthagyja multis munkahelyét, és nyakába veszi a világot. Miket tanult az út alatt, amin azóta is jár? 32 ország és 41.000 letekert km után hogyan értékeli Adorján az utazást mint életformát? Ajánlja-e mindenkinek vagy csak a bátor és belevaló, született túlélő-ninjáknak?

Az elmúlt 3 és fél év tapasztalatait osztja meg élő videóban Kolumbiából,  vidáman csemegézve a legérdekesebb élményeiből: elmesélte, mivel telik egy napja, egyszerű-e vegánként ételhez jutni egy ilyen út során,  illetve mi volt a legmenőbb nemzeti étel, és hol ette azt. Azt is elárulta, hogyhogy nem kellett még eladnia a fél veséjét azért, hogy élelemhez és szálláshoz jusson ennyi év után is, mekkora napi költséggel számolhat egy biciklis utazó, aki körbetekerné a világot, valamint mennyire lehet bízni a helyiek jószándékában és segítőkészségében. A beszélgetés végére mélyebb témák is szóba kerülnek, mint mit jelent Adorján számára a siker, és  mit kell szerinte tennünk ahhoz, hogy elérjük.

Adorjánnak nem kell szomszédba mennie egy kis lelki békéért és pozitív kisugárzásért. A letörölhetetlen mosolya, reméljük, motivációt és bátorságot ad mindenkinek az elinduláshoz, akit eddig a kétségei tartottak vissza az első úticél kijelölésétől.

És mivel Adorjánt is egy utazó barátja lelkes beszámolói és csillogó szeme inspirálták a kalandra, nem kicsi az esélye, hogy pont ezt fogod te is kapni az alábbi videótól: a kezdő vagy az utolsó löketet az induláshoz. Legyen így!