Semmi sem izgalmasabb a békénél. Mondta a jó öreg Byron Katie. Ez azon mondatok egyike, ami beleégett az agyamba. Hiszen mennyire egyszerű és mennyire igaz. Amikor béke van, minden van, minden lehetséges. A bennünk lévő háborgást, kicsinyességet, csalódottságot tudatosítva, elfogadva, feldolgozva és beintegrálva nem marad más csak a béke. Ekkor már van terünk szeretni. Először önMAGunkat, aztán mindent, amivel kapcsolódunk. Az elmúlt héten a természettel kapcsolódtunk a 2. Felhangoló Túrán a Holdvilág-árokban.

A hold közben megújult. Sőt a nap elé is állt egy különleges napfogyatkozás során. December 21-én pedig egy 2600 éves korszak végére érünk és átlépünk a Vízöntő korába. Ez elmossa a régi, elavult rendszereket, struktúrákat és helyére új rend épül. Ezt már mi, a fény harcosai építjük fel. A tiszta szívű, nemes emberek közössége hozhatja el az új egységet. Ezzel együtt a békét a szeretetet és a természettel való új és mélyebb szövetséget. Üdvözlet társteremtők!

2. Felhangoló Túra

Második alkalommal gyűltünk össze, hogy közösen járjuk az erdőt. A természetben lenni már önmagában is felhangoló. Nem villognak a reklámok, nem jönnek az értesítések, csak a fák, kövek és a víz. Ezekből viszont volt bőven és az út elég sáros volt. De hősiesen álltuk a sarat és meg is lett a jutalmunk. A képeket lapozgatva láthatod milyen kilátásban volt részünk.

Új korszak köszönt ránk

14-én nem csak új hold volt, de napfogyatkozás is. Ráadásul december 21-én a szokásos téli napfordulóval együtt egy különleges jelenségnek is tanúi lehetünk. A Szaturnusz és a Jupiter 0 fokos együttállásban lesz látható, ami utoljára 800 éve történt meg. Ez az a konstelláció, aminek 2000 évvel ezelőtti együttállását a betlehemi csillagként ismerjük. Ezzel egy 2600 éves korszak, a halak kora végére érünk és átlépünk a Vízöntő korába. A Vízöntőre jellemző szabadság vágy elmossa az elavult, betokosodott rendszereket és elindul az új világ kialakulása. Izgalmas időszak következik. Olvashatsz még róla itt.

Film amit újranéztem: A kis Buddha

Keanu Reeves több jelentős filmben is eljátszotta a felébredő főhős szerepét. Ezúttal Siddhartha Gautama herceg életét alakítja, akit Buddha néven ismer a világ. Az alább belinkelt jelenet a film végén látható és remekül ábrázolja az elmével való azonosulás végét és a káprázatból való felébredést. Erősen ajánlott.

Ez volt a 49. hét a Felhangoló világában

December 21-én Molnár Ádámmal beszélgetünk a napforduló és az új korszak kapcsán, egy Páros Felhangoló keretein belül.

Legközelebb januárban megyünk kirándulni. A TFK facebook csoportban volt egy kis szavazás, hogy ki, milyen kiránduló helyet ajánl. Annyit mondhatok ,hogy eléggé különleges hely lesz a januári célpont.

A következő alkalomig, az alábbi kis gondolatmenettel búcsúzom.

Az erő legyen veletek!

ui: Szerkesztés közben ezt a zenét hallgattam