“A jó utazó nem tudja, hogy merre tart, és mikor ér haza.” (Lao Ce)

Gondolkodtál már azon, hogy egyszer csak felállsz az irodai székből, és inkább elmész, körbeutazod a világot?

Van egy jó hírünk, bár nem újdonság: meg lehet csinálni. Adorján sztorijából pedig, akivel nemrég élő videóban sikerült beszélgetnünk az élményeiről és tapasztalatairól, inspirációt és pár hasznos infót is kaphatsz egy ilyen kaland beindításához.

Adorján története valahol ott kezdődik, hogy ki akart lépni a hétfőtől péntekig tartó munkahét világából. A korlátok nélküli szabadság világába vágyott. Az elhatározását pedig hamar tettek is követték. Több mint 1200 napja, azaz 3 éve és 5 hónapja döntött úgy, hogy otthagyja a multis munkahelyét, a parttalannak tűnő hétköznapokat, és az utazást választja életformának.

Azóta pedig folyamatosan úton van, biciklijével, Zümivel. 32 ország és 41000 letekert km után még mindig van mindkettőből hátra jó pár, mire eléri az úti célját. Persze szeretne majd hazatérni Magyarországra is, vannak tervei, vízió, hogy mi mindent szeretne még megvalósítani, de egyelőre a jelenben a totális szabadság, a komfortzónán kívüli élet, és többek között a napi 4-5 órás tekerés tölti ki a folyton változó mindennapjait.

3 és fél év nem kevés, jó pár tapasztalatszerzési lehetőség jöhet szembe. Adorján is – aki éppen Kolumbia közepén járt, amikor sikerült élőben is beszélgetni vele – vidáman csemegézett a legérdekesebb élményeiből: elmesélte, mivel telik egy napja, egyszerű-e vegánként ételhez jutni egy ilyen út során,  illetve mi volt a legmenőbb nemzeti étel, és hol ette azt. Azt is elárulta, hogyhogy nem kellett még eladnia a fél veséjét azért, hogy élelemhez és szálláshoz jusson ennyi év után is, mekkora napi költséggel számolhat egy biciklis utazó, aki nyakába veszi a világot, valamint mennyire lehet bízni a helyiek jószándékában és segítőkészségében. A beszélgetés végén pedig az is szóba kerül, mit jelent számára a siker, és hogy mit kell követnünk ahhoz, hogy elérjük.

Adorjánnak nem kell szomszédba mennie egy kis lelki békéért és pozitív kisugárzásért, ez a videóból is világosan látszik. Bár az életszeretete, mint a magyar Obelix mondja magáról, nem újkeletű, a letörölhetetlen mosolya motivációt adhatnak bárkinek az utazáshoz, és bátorságot mindenkinek, akiben még maradtak kétségek, hogy nyakába merje-e venni a világot.

És mivel Adorjánt is egy utazó barátja lelkes beszámolói és csillogó szeme inspirálták a kalandra, nem kicsi az esélye, hogy pont ezt fogod te is kapni az alábbi videótól: a kezdő vagy az utolsó löketet az induláshoz. Legyen így!