Előfordult már, hogy olyan célt tűztél ki magad elé, amiről nem tudtad, hogyan fogod elérni, de mindenképpen meg akartad valósítani, mert annyira láttad benne a kiteljesedés lehetőségét?

Ha igen, akkor te is az első fecskék táborát erősíted. Lukoviczki Réka, alias RoborGirl így nevezi az úttörő szemléletmódot, amivel az életét éli, és aminek egy élő adást is szenteltek a Facebookon Tóth Gáborral.

Lehet, hogy nem mindig könnyű első fecskének vagy úttörőnek lenni, “másnak” lenni, különbözni a megszokottól és vállalni, hogy a bevett szokások és minták téged nem elégítenek ki. És lehet, hogy beficcennek majd a képbe félelmek vagy kételyek az első lépések megtételekor, amikkel a járt utak helyett járatlan örvényeken indítod el magad. De akkor mégis mi másért vállalnál kockázatot, a félelmeid takarékra tevését, ha azért nem, aki vagy, ami téged mozgat és hajt?

Mi motiválja az első fecskéket, és egyáltalán milyen felismeréssel kezdődik egy ilyen út? Milyen fázisai vannak aztán az első fecskévé válás folyamatának, és mik azok a mentális útravalók, amiket érdemes magaddal vinned erre a célmegvalósító-álombeteljesítő utazásra?

Réka ezekre a kérdésekre is választ ad az alábbi videóban, de lesz szó még a magunkba és a bizonytalanba vetett hitről, a decentralizálttá váló világról, az egyediség hajtóerejéről, Pocahontasról és a hosszútávúszó és történelmet író Diana Nyadról is.

Szóval: neked mi mozgatja meg a szárnyaidat? Írd meg kommentben.


Rékával találkozhatsz a márciusi Tudatos Fiatalok Közössége Találkozón és bővebben is megkérdezheted a témáról.

Első fecskeség

Sokszor érezzük azt, hogy van egy ötletünk, ami észbontóan jó és amire szükség van. Amikor kiráz a hideg, ha csak a célunkra gondolunk. Amiben el tudjuk képzelni a kiteljesedést, amiben értelmet látunk és a küzdelmet sem sajnáljuk ki belőle. Átok vagy áldás első fecskének lenni? Egyedül vagyok a céljaimmal? Mik a célhoz vezető praktikák?

Gepostet von Tudatos Fiatalok Közössége am Mittwoch, 14. November 2018