Mikor volt utoljára, hogy először csináltál valamit? És mikor volt utoljára, hogy először (elsőként) csináltál valamit – a világon, vagy szűkebb-tágabb környezetedben? Nemrég?

Előfordult már, hogy olyan célt tűztél ki magad elé, amit még soha senki, de mindenképpen meg akartad valósítani, amit elterveztél, mert annyira láttad benne az értéket, értelmet, a kiteljesedés lehetőségét?

Gratulálunk, akkor valószínűleg te is az első fecskék táborát erősíted. Robotgirl Réka így nevezi az úttörő szemléletmódot, amivel az életét éli, és aminek egy élő adást is szenteltek a Facebookon Tóth Gábor beszélgetőtársával.

Első fecskének lenni azért sokszor nem olyan könnyű. Nem könnyű – ahogy Réka a videóban kifejti – “másnak” lenni, különbözni, vállalni, hogy a bevett szokások és minták téged nem elégítenek ki. És nem könnyű elindulni sem, megtenni az első lépéseket a bizonytalanság kanyargós ösvényén a kitűzött céljaid felé, mikor ott van az egyenes út is, a biztonságé, ami egyszerű, kényelmes, már kész megoldásokkal kikövezett.

Akkor miért választjuk mégis a járatlant (és vele együtt a váratlant) a járt utak helyett? Mi motiválja az első fecskéket, és egyáltalán milyen felismeréssel kezdődik egy ilyen út? Milyen fázisai vannak aztán az első fecskévé válás folyamatának, és mik azok a mentális útravalók, amiket érdemes magaddal vinned erre a célmegvalósító-álombeteljesítő utazásra?

RobotGirl Réka ezekre a kérdésekre is választ ad az alábbi videóban, de lesz szó még a magunkba és a bizonytalanba vetett hitről, a decentralizálttá váló világról, az egyediség hajtóerejéről, Pocahontasról és a hosszútávúszó és történelmet író Diana Nyadról is.

Szóval: neked mi mozgatja meg a szárnyaidat?

Első fecskeségSokszor érezzük azt, hogy van egy ötletünk, ami észbontóan jó és amire szükség van. Amikor kiráz a hideg, ha csak a célunkra gondolunk. Amiben el tudjuk képzelni a kiteljesedést, amiben értelmet látunk és a küzdelmet sem sajnáljuk ki belőle. Átok vagy áldás első fecskének lenni? Egyedül vagyok a céljaimmal? Mik a célhoz vezető praktikák?

Gepostet von Tudatos Fiatalok Közössége am Mittwoch, 14. November 2018