A közösségi médián jellemzően két féle véleményvezérrel találkozhatunk. Az egyiküknek azért növekszik a követőtábora, mert vicces dolgokat posztol vagy olyan fizikai adottságokkal rendelkezik, amit sokan vonzónak találnak, de nem valami konkrét cél érdekében szerkesztik a közösségi média felületüket. A másik fajta influencer az, aki a vállalkozását, termékét, szólgálatatását vagy egy eszmét szeretne népszerűsíteni a tartalmain keresztül. Ebből a második kategóriából bőven találhatsz kedvedre valót a Postuse Live Fesztiválon.

Na de mi az a véleményvezér? Hangozhat fel jogosan a kérdés. A véleményvezér vagy social media influencer az a személy, akinek a Facebookon, Youtubeon, Instagramon vagy egyéb blogon közzé tett tartalmait nagyszámú rajongótábor követi. Ezek lehetnek megmondó emberek vagy egy adott területen profi szakemberek, akik megosztják a tudásukat és/vagy a nézőpontjukat különböző témákkal kapcsolatban.

A Postuse pedig azért jött létre, hogy ezeket a véleményvezéreket összekösse olyan cégekkel, amelyek szeretnék kihasználni az így létrejött hirdetési felületet és együttműködnének a közösségi oldalakon növesztett követőtáborral rendelkező véleményvezérekkel. Tudod, az internet korában szinte bármiből meg lehet élni.

De hogyan juttathatjuk el a Postuse hírét az emberekhez? Ezt a kérdést tettük fel magunknak, a válasz pedig az volt, hogy hívjuk meg ezeket az érdekes fiatalokat, had meséljék el a saját történetüket. Ugyanis mi a második fajta influencerekre vagyunk elsősorban kíváncsiak. Akik tudatosan használják a közösségi médiát és a saját személyes márkájukat vagy a vállalkozásukat építik ennek segítségével.

Volt már olyan vendégünk, akit több ezren követnek a futós postjai miatt vagy aki az Instagramos postjaival épített követőtáborának köszönhetően hozta létre cukrász vállalkozását, nem beszélve a több százezerszer használt #mutimiteszel hashtegről, de akadt olyan is, aki az utazásait örökíti meg blogján és ennek köszönhetően érik el új lehetőségek.

Teljesen egyértelmű, hogy a Facebook korában, egy kis kreativitással és frappáns, szórakoztató, informatív tartalommal bárki felépítheti a saját márkáját, miközben eléri azokat az embereket, a minőségi tartalmakon keresztül, akiket érdekel a tevékenysége.

 

A Postuse Live Fesztivál vendégei

 

Annak érdekében, hogy még többen kedvet kapjanak a tudatos közösségi média használathoz és az ambiciózus fiataloknak némi praktikus tudást közvetíthessünk a tapasztalt véleményvezérektől, életre hívtunk a Postuse Live Fesztivált. A négy napos esemény keretein belül több, mint 10 előadót hívtunk meg, akik elmesélik a saját történetüket és hogy milyen módon segítette őket az internetes közösség.

Velük fogunk beszélgetni hétfőtől csütörtökig esténként, amit a Postuse facebook oldalán követhettek nyomon Live videók formájában. Ezen adások közben ti is kérdezhettek az interjú alanyoktól. Ha szeretnéd megtudni, hogy mi motivál valakit a személyes márka építésében vagy éppen mi volt számára a legnagyobb kihívás, esetleg szeretnéd kideríteni, hogy számodra mi lenne az ideális választás platform szempontjából, akkor kövesd a live videókat és kérdezz te is a fesztiválon megszólaló véleményvezérektől.

 

A részletes programot megtalálod a Facebook eseményben