Gyerekkorom óta vonz Portugália, valami megmagyarázhatatlan okból. Talán a 2000-es foci EB-vel indult, ahol mindig a portugál csapatot néztem. Innentől kezdve szerettem volna jutni Portugáliába, de valahogy sosem sikerült. Ha nyaralást akartam foglalni, akkor már minden betelt. Amikor a stoppolós utazásom során becéloztam, akkor meg egyetlen kamionos sem ment arra Barcelonából, ahonnan az utam így végül Franciaország felé vitt.

Végül 2019-ben tört meg ez a negatív sorozat. Lehet, hogy csak az ideális módra várt a gondviselés, mert ebben az évben egy különleges esemény kapcsán végül sikerült eljutnom a kontinens legdélibb pontjára. A Rekka Flows által szervezett szörf és jógatábor volt ez az esemény. Rékával épp a fent említett stoppolós utazásom után tartott egyik programon találkoztunk és már akkor arról mesélt, hogy szörfözni készül a Kanári szigeteken és erre szeretne felkészülni. Amióta ismerem a szörfözés a mindene, sőt saját elmondása szerint, mindig is a vízen lebegve érezte jól magát. Így hát szinte sorsszerű volt, hogy az óceán közelsége és a vízen lebegés az amibe másokat is szeretne meginvitálni. Ez a FlowThing projekt.

Így történt, hogy egy varázslatos hetet töltöttünk Balealban, ami egy idilli szörfparadicsom a víz szerelmeseinek. Reggel jógával kezdtünk, aztán finom ételek vártak minket és minden nap egy szörf óra, képzett és rutinos oktatókkal. Így már az első nap szinte mindenkinek sikerült felállnia a deszkán és megvolt a vízen siklás sikerélménye. Egy nagyon fullos szörfházban volt a szállásunk, saját kerttel, medencével, teniszpályával. Tényleg minden igényt kielégítő körülmények, ahol már csak a kikapcsolódással kellett foglalkozni. Ez sikerült is. Olyannyira, hogy volt aki azt mondta, hogy évek óta nem tudott ennyire ellazulni és elfelejteni, hogy mi van otthon, mint ebben az egy hétben.

Ez az élmény amit mindenkinek jó szívvel ajánlok és amit én magam is szeretnék mihamarabb újra átélni. Ha kedvet kaptál ehhez a különleges közösségi élményhez, akkor ne hagyd ki az októberi Freedom- Surf & Yoga Camp Portugália tábort. A jó társaság, életre szóló élmények és az igényes környezet garantált.