“Gondolkodom, tehát vagyok” ez egy korszakalkotó kifejezés volt, hiszen a gondolkodás igencsak emberi tulajdonság. A valóságunk értelmezésében kiemelt szerepük van, hiszen az értelmezésnek gondolat nélkül nem is volna értelme.

Gondoltál már arra mi is valójában a gondolat? Ez egy olyan kérdés, amit érdemes megvizsgálni, hiszen, végül is életünket nagyban befolyásolják a gondolataink. Általában nagy jelentőséget tulajdonítunk nekik, és meghatározónak tekintjük őket a személyiségünk összképében.

Leo a gondolkodás, a jelentés és a szimbólumok kapcsolatát feszegeti az alábbi videóban. Egyik lényeges megállapítása, hogy képesek vagyunk a gondolataink által felépített valóságot tekinteni a tényleges valóságnak, holott saját értelmezésünk valójában csak egy felépítmény, és sokszor elnagyolt jelentéshálózataink bár leképezik a valóságot, azok nem egyenlőek a tényleges valósággal.

Ennek felismerése utat nyit az elménk megnyítása, a mentális szabadság felé, ami lényegében a megvilágosodás. Leonak visszatérő témája ez, hiszen többször hangsúlyozta már, hogy a megvilágosodás olyan cél, amit érdemes kitűzni, ha boldog és elégedett életet szeretnénk élni.

Leo végül gyakorlatot is ad, amellyel Te magad fedezheted fel, mi is a gondolkodás, és képessé válsz a gondolataid megragadására és irányítására, hiszen ez tényleg egy képesség, amelyet kitartó gyakorlással tökélyre lehet fejleszteni.

Ha nem jelenik meg automatikusan a magyar felirat, bekapcsolhatod, hogy még pontosabban értsd, miről is beszél Leo. Jó szórakozást a videóhoz!