Vizsgáljuk meg az ember szemléletét – ezt szeretné Leo ezzel a videójával. Vizsgálódása során arra jut, hogy ha nagyon leegyszerűsítjük a szemléleteket, két sarokpont létezik: létezés-gondolkodásmód és hiány-gondolkodásmód.

Amikor nem ítélkezünk, félreteszünk minden értelmi skatulyát és társított fantáziát, annak éljük meg a valóságot ami. Ezt a nem ítélkező, objektív nézőpontot nevezi Maslow – és így Leo is létezés-gondolkodásmódnak. Ilyenkor szabadok vagyunk minden berögződéstől, és attól, hogy az értelmünk megvezessen minket.

Ezzel ellentétben, amikor a hétköznapi ítéleteinket levonjuk, skatulyáink segítségével bekorlátozzuk a szemléletünket, akkor hiány-gondolkozásban vagyunk, és ez sajnos a legelterjedtebb nézőpont. Ez nem engedi annak látni a világot, ami az valójában – a valóság teljesen egybemosódik annak értelmezésével és a hozzá kapcsolódó fantáziával.

Leo ugyan nem tér ki rá, de saját tanulmányaim okán muszáj elmondanom, hogy az ősi spirituális iskola, a kabbala is erről tanít. Amikor elkezdjük megtisztítani szívünket (szemléletünket) a negatív hatásoktól, a korrekció alatt öt különböző világba juthatunk. A különbségek csupán az érzékelésünk hiányosságai miatt jelennek meg.

Végül is, itt maradunk a Földön, de annyira különbözőképpen működik az életünk, hogy olyan mintha a világ lenne más. Igazából a szemléletünk következménye, hogy melyik világban vagyunk: az egoista pokolban, vagy egy pusztán adakozó mennyországban.

A spirituális lépcső ezeken a világokon keresztül vezet a maga 125 lépcsőfokával, és végül a tökéletes valóságba érkezünk. Nincs szükség arra hogy vonatra szálljunk, hogy új világban legyünk, pusztán a szemléletünk változtatásával ki tudunk szabadulni a körülmények és saját magunk által megszabott korlátozásokból a végtelen valóságba.

De nem lehet senkin sem segíteni, ha ő maga ezt nem akarja – csakis rajtad múlik, hogy szeretnél-e tenni azért, hogy a legtisztább valóságban élj. Igazán fontos volna, ha tudatosan törekednénk rá, hogy szemléletünk tisztuljon, és levetkőzzük ítélkezéseinket. Így minél többen tapasztalnának tisztább valóságot, és úgy lenne egyre több boldog ember körülöttünk. Ez mindenkinek jó volna, hiszen aki megváltja önmagát, ezzel a világot váltja meg.

Jó szórakozást a videóhoz! Ha nem indul el automatikusan a magyar felirat, kapcsold be!