Hogyan alakítsunk ki önbizalmat magunkban? Leo tanácsa: bizonyos vonatkozásainkban hinnünk kellene, és vannak olyan dolgok, amiben kételkednünk kellene magunkkal kapcsolatban. Fontos, hogy megvizsgáljuk magunkat, és kitapasztaljuk személyiségünket.

Ugyanúgy működik ez, mint egy vírusirtó a számítógépen, vagy az immunrendszerünk: meg kell különböztetnünk mi az, ami számunkra hasznos, és mi az ami nem az. Ezek nagyon összetett rendszerek, de az alapos vizsgálatnak megvan a hosszú távú haszna.

Amikor Leo a kételyről beszél, nem a mások felé érzett kételyről tesz említést, hanem az önmagunkkal kapcsolatos kételyről. Mi állunk a fókuszban. Az egónk önmagában egy csapda, ami mindig meg akarja védeni magát, és részrehajló önmagával kapcsolatban. Ez az egyik legfontosabb dolog, amiben Leo szerint kételkednünk kellene. Ilyen dolog a kettős mérce, amivel hajlamosak vagyunk élni, de a hitünk és hitrendszerünk is olyan dolog, amit alaposan meg kellene vizsgálnunk. Természetesen azokat az igazolásokat is, amelyekkel a hiteinket alátámasztjuk.

Van viszont egy olyan lista is, amely bemutatja, mi az a személyiségünkben meg kellene bíznunk, viszont ezzel óvatosan kellene bánnunk, mert az egónk kifogásként tudja felhasználni ellenünk. Ilyen megbízható dolog a nagybetűs Igazságra való hajlamunk vagy a szeretet, az együttérzés és a hála.

Leo sokkal részletesebben kifejti a témát, érdemes meghallgatni, hogyan magyarázza el ezt a kérdéskört. Jó szórakozást a videóhoz! Ha automatikusan nem jelenik meg a magyar felirat, indítsd el, hogy jobban értsd miről is beszél!