A legutóbbi Tudatos Fiatalok Közössége találkozó kicsit más volt, mint az eddigiek. Kezdetektől fogva a bemutatkozó kör adta az esemény alaphangját. Körbe ültünk és mindenki mondott magáról néhány mondatot, amit szívesen megosztott a többiekkel. Kicsoda ő, miért van itt, mi érdekli, mit vár ettől az eseménytől, stb…

Miután mindenkire sor került, addigra bőven elég érdekes témát hallottunk, amiről lehetett beszélgetni, ráadásul kiderült, hogy kit mi érekel így jóval könnyebb volt egymáshoz kapcsolódni is.

Viszont az elején ismerősökből álló csoport később egy publikus facebook oldallá vált, ahol az események is teljesen nyitottak voltak és bárki eljöhetett. Ez pedig oda vezetett, hogy időnként 40-50 ember is eljött, így pedig már elég hosszúra nyúlt a bemutatkozó kör.

Éppen ezért az októberi találkozón jött néhány változtatás. Egyrészt regisztrációssá vált az esemény, ezzel kiszámíthatóbb lett a létszám és nem alakult ki az a kellemetlen helyzet, hogy többen jöttek el, mint ahány szék volt. A másik változtatás, hogy a bemutatkozó kör helyett egy indító témával kezdünk, amiből egy tematikus beszélgetés alakul ki.

Ez alkalommal a többség az önmegvalósítást választotta témaként, így erről kezdtünk beszélgetni. Itt főként a közösségi média építő erejéről esett szó, ugyanis már a zsebünkben lévő telefonnal elérhetjük azt, hogy egy adott témára értő és érdeklődő közösséget találjunk. Így pedig senkinek sem okozhat leküzdhetetlen akadályt, hogy a hobbijából vagy az életcéljából faragjon megélhetést.

Magát a folyamatot pedig olyan dolgok segíthetik, mint a Feltétel Nélküli Alapjövedelem, ami mindenki számára alapvető emberi joggá tenné az élelmiszert és a lakhatást. Ráadásul a fokozatosan növekvő automatizálás következtében eltűnő munkahelyekre is átmenetei megoldást nyújthat ez a gazdaságpolitikai eszköz, amit több mint 200 éve fogalmaztak meg először.

Persze ehhez nem árt ha az emberek tudnak az FNA létezéséről. Többek között erre jó egy esemény, ahol nyitott és intelligens emberek találkoznak, hogy azon ötleteljenek, miként lehet élhetőbb a saját és környezetük élete. Mert együtt könnyebb.

Ha felkeltette az érdeklődésedet az esemény, akkor várunk a No-vemberi TFK találkozóra