Időnként mindannyiunknak jól jön egy kis emlékeztető.
Arról, hogy kik is vagyunk valójában, mi a dolgunk az életben.

Az élet nagy kérdései mindig is foglalkoztatták az embert és őszintén, mi fontosabb vagy érdekesebb van annál, mint megtalálni a saját válaszainkat ezekre a kérdésekre.
Most 12 témán keresztül fogunk elmélyülni az önismeret és a személyiségfejlesztés világában.

A TFK kÖr egy önismereti csoport, ahol támogató közegben beszélgethetünk az élet fontos kérdéseiről.
Ezek a beszélgetések segítenek új nézőpontokat megismerni, inspirálódni és mélyebben kapcsolódni önmagunkkal.


  • Légy tagja egy nyitott és támogató közegnek, ahol hasonló érdeklődésű ismerősökre tehetsz szert.
  • Ismerj meg új nézőpontokat az érdekesebb önismereti témákban. Ezen keresztül önmagadat is jobban megismered és az élet fontosabb összefüggéseit is jobban átláthatod.
  • Ne úgy képzeld el, mint az iskolát, ahol kapsz egy fix nézőpontot, amit meg kell tanulnod. Itt a témaindítók után lehet beszélgetni, kérdezni, érvelni és meghallgatni, megérteni.
  • Érdeklődésed alapján te magad is  alakíthatsz ki saját közösséget, ahol kipróbálhatod magad vezetői/szervezői szerepben.

Témák:

1. Ha nem találod a helyed a világban, akkor arra születtél, hogy teremts egy másikat. Ne tartsd vissza, ami benned van. Mindenkinek jobb, ha teszed a dolgodat.

2. Mindenki arra született, hogy tegye, amire született. Az életcélod az, ami izgalommal es szenvedéllyel tölt el. Csak figyeld meg magad, hogy mit szeretsz a legjobban csinálni és már tudod is hogy mi az életcélod.

3. Ha meghoztál egy döntést, akkor az egész univerzum összefog, hogy sikerrel járj. De ne próbálkozz. Döntsd el hogy csinálod-e vagy nem.

4. A félelem a barátod. Amitől félsz, azzal dolgod van, ha rájössz erre, akkor indikátorként használod és megérted, hogy ahányszor szembe nézel vele, elkezd gyengülni és végül elhal.

5. Legyél jelen minél többet. A múlt és a jövő csak az elmében létezik. A jelen pillanat az egyetlen valóság, és amikor nem itt vagy, arról a pillanatról örökre lecsúsztál.

6. A spontaneitás ereje hatalmas. Csak kezdd el és ráhangolódsz az ihletre. Ez a flow állapota.

Inspiráció = Az igény megteremtése valami jobbra.

7. A teremtés három lépcsője: kérés, elengedés, elfogadás.

8. Minden a maga idejében jön, bízz az univerzum időzítésében

9. Ne hasonlítsd magad másokhoz, nem tudhatod nekik mi a dolguk itt. Fogadd el az embereket, ez a legtöbb, amit tehetsz értük. Az egyetlen ember, akinél jobbnak kell lenned az, aki tegnap voltál.

10. Szeresd magad. És itt nem az érzelmekre gondolok, hanem úgy szeresd magad, mint egy anya a gyermekét, ápold, tápláld, tanítsd magad, légy türelmes és megbocsájtó önmagaddal.

11. Ahogy fenn úgy lenn. Ahogy kinn úgy benn. Először a belső világodban kell rendet tenned és akkor a külsőben is rend lesz.

12.  Keresd a belső értékeket másokban. Minden ember tud valamit, amit én nem, és engem érdekel mi az.

Hogyan működik?

Egy max. 12 fős csoport részeként, hetente kétszer találkozunk (hétfő-csütörtök este).
Ezeken az alkalmakat online, Zoomon tartjuk.
Minden alkalommal a fenti témák egyikéről lesz szó.
Az alkalom egy témaindító monológgal indul.
Utána pedig kötetlen beszélgetéssel folytatjuk a csoporttagok kérdései mentén.
Az alkalmak között is lehet kérdezni és gondolatokat megosztani a program zárt facebook csoportjában.
Illetve itt visszanézhetőek lesznek a beszélgetések felvételei a csoporttagok számára.

Ha szeretnéd jobban megismerni magad és új nézőpontba helyezni azt, amit önmagadról és a világról gondolsz, akkor ez a program neked való.


Mit kapsz a részvételed által?

  • Egy támogató közösséget. Olyan emberekkel leszel körül véve, akiket hozzád hasonlóan érdekelnek a fenti témák és az önfejlesztés.
  • Inspirációt. Az insiráció nem más, mint az igény megteremtése valami jobbra. Sokszor elég egy jól megfogalmazott mondat, hogy bekapcsoljon egy új program az emberben.
  • Könyv és filmajánlót. A témákhoz kapcsolódó könyvek és filmek listájából még több ismeretet és tudást elsajátíthatsz
  • kb. 24 órányi tudásanyagot. A beszélgetések felvételét eléred a zárt facebook csoportban, így később is bármikor visszanézheted ha inspirációra van szükséged vagy valamit jó lenne felfrissíteni.

Ki vezeti a programot?

Tóth Gábor a Tudatos Fiatalok Közösségének alapítója lesz a házigazda. Tőle hallhatod a témaidnítókat az alkalmak során. 12 éve foglalkozik az önismeret és személyiségfejlesztés témáival. Ez alatt több száz önfejlesztő rendezvényt szervezett és több ezer fiatalra volt hatással a programjain és a tartalmain keresztül. A program alatt Gábor ezen tapasztalatok segítségével kíséri a csoport résztvevőit és válaszol a felmerülő kérdésekre.


Mikor indul és mennyibe kerül?

A program létszáma max. 12 fő.
A porgram időtartama 6 hét, 12 alkalom (június 29. – augusztus 6.)
Az alkalmak minden héten hétfőn és csütörtökön 19:00 – 21:00 között vannak.
Jelentkezési határidő: június 26.
Részvételi díj: 30.000ft

Hogyan tudok jelentkezni?

Tarts velünk a 6 hetes programon és jelentkezz az alábbi gombra kattintva.
Regisztrálj be és felvesszük veled a kapcsolatot.


Gyakran Ismételt Kérdések

A beszélgetések visszanézhetőek?
Igen, az alkalmak csoportos videóhívásban történnek, amelyek felvétele visszanézhető a csoport tagjai számára a privát facebook csoportban.

Mi van ha egyik vagy mások alkalmon nem tudok részt venni?
A legjobb ha minden alkalmon jelen vagy, de nem történik tragédia, ha 1-2 alkalommal nem tudsz jelen lenni. A beszélgetések felvételeit így is visszanzheted és az alkalom előtt küldhetsz be kérdést, így látni fogod utólag a választ.

Lesz-e könyvajánló?
A témákhoz könyveket és filmeket is fogunk ajánlani. A beszélgetések alatt sok ötlet szokott összegyűlni, hogy ki milyen művet ajánl kapcsolódóan a témához. Ezekből pedig egy listát is készítünk a privát facebook csoportba. Sőt, korábbi TFK könyv és filmajánló is elérhető lesz.

Csak elméletről lesz szó vagy gyakorlatról is?
Az elmélet mellett gyakorlati tippeket is kapni fogsz. Ezek segíthetnek nézőpont váltásban, hiedelmek átkeretezésében, belső motiváció megtalálásáben, stb.

Milyen változásra számíthatok ha részt veszek a programban?
A témákban való elmélyülés és a nézőpontváltások által növekedhet az önbecsülésed, a motiváltságod, könyedebbé válhatnak egyes folyamatok az életedben, amikben eddig esetleg meg voltál rekedve. A közösség támogatása által pedig nagyobb lendületet szerezhetsz ahhoz, hogy változztass életed azon területein, amikkel most elégedetlen vagy.

Kérdésed van? Nem vagy benne biztos, hogy neked való ez a program?
Írj a [email protected] -ra és tedd fel a kérdésed bátran.