Neked is szokott kihívást okozni hogy mit posztolj? Annyi féle lehetőség van. Kép, hang, videó, szöveg. Mikor mit és hogyan érdemes posztolni? Manapság az is fontos, hogy minél több platformon, minél több darab tartalmat osszunk meg, hiszen sosem tudhatjuk, hogy melyik lesz felkapott vagy melyik szólítja meg legjobban a célközönségünket. Emellett az is szempont, hogy rendszeresek legyenek a posztok. Ez így együtt néha fejtörést tud okozni. Erre találtam ki a kontentlánc nevű módszert, aminek a lényege, hogy egyetlen gondolatból, egy képből vagy szövegből is lehet egy tartalom sorozatot készíteni. Mutatok is egy példát ebben a cikkben.

Szóval hogy is kezdődik a folyamat?

Megihletett ma az alábbi poszt.

A poszt egyébként a the daily rest nevű insta oldalról van. Erősen ajánlott a követése, ha szeretnél inspiráló önszeretet emlékeztetőket kapni. Főleg ha vállalkozó vagy és nem szeretnél kiégni.

A képen látható szöveg is nagyon betalált nálam, mert a Hustle mentalitásból igyekszem a slow and authentic growth felé haladni.


De megjelenésre is nagyon megtetszett. (Ez lett a telefonom háttérképe is 😀 )

Szóval úgy megihletett, hogy készítettem is magamnak egy Felhangoló szöveges poszt sablont Canva-ban.

Szoktatok Canvat használni?
Nagyon egyszerű és nagyszerű, rengeteg lehetőséggel a képek és egyéb grafikai elemek és kiadványok szerkesztéséhez.

Szóval fogtam a tegnapi insta posztom szövegét innen:

Eredeti poszt itt

és elkészítettem belőle ezt a posztot

Ha szöveges posztot szeretnél készíteni Canvaban és ízléses betűtípusokat keresel hozzá, akkor itt találsz 50 tippet.

Ja és a tegnapi poszthoz használt képből pedig csináltam egy kis lapozós sorozatot, amit itt láthatsz

Eredeti poszt itt

Ehhez a Prisma nevű szintén ingyenes alkalmazást használtam, ami ilyen élénk színes filtereket rak a képre. Én nagyon szeretem, mert kevésbé jó minőségű képket is feldob és izgalmassá tesz. Illetve stilizálja és a ha személyek vannak a képen és nem akarjuk, hogy felismerhetőek legyenek, mert mondjuk csak illusztrációnak szánjuk, akkor is nagy segítség.
Prisma app: https://prisma-ai.com

Maga az eredeti kép a Malagai tengerparton készült. Éppen kézen állni próbáltam a homokban. Azt hogy ilyen tükrözött verziót csináltam belőle, a Flipper nevű appnak köszönhető.
Ez nem csak izgalmas alakzatokat tud csinálni a képeidből, egyszerű tükrözéssel. De játszani is mókás vele.
Flipper app:
apple-» https://apps.apple.com/us/app/flipper-mirror-image-editor/id986445990
android-» https://baixarapk.gratis/en/app/986445990/flipper-mirror-image-editor

A Prismával módosított képekből csináltam egy insta story folyamot is. Mindegyik eltérő filterrel ellátott képre írtam egy szót, ami lapozva egy mondatot ad ki. Ezt pedig képernyőfelvétettel rögzítettem, így lett belőle egy videó. Ezt megvágtam és croppoltam, hogy csak a lényeg maradjon benne. Az így elkészült videót pedig feltöltöttem Tiktokra és ez lett belőle.

Szóval így lett egy szövegből meg egy tükrözött fotóból

1 insta poszt

1 szöveges instaposzt

1 insta story folyam

1 lapozós insta poszt

1 tiktok videó

és ez a blogposzt.

Ezt nevezem én kontentlánc metodikának. Így lesz egyetlen tartalomból sok-sok platform specifikusan tartalom. A lehetőségeknek itt tényleg csak a képzelet és a kreativitás szab határokat.