Mi az a Tudatos Fiatalok Közössége?

Hasonlóan gondolkodó, tudatos fiatalok közössége, ahol a konstruktív gondolatainkat, kreatív ötleteinket megoszthatjuk egymással és tanulhatunk egymástól. Jelenleg a facebookon tudod követni. Személyesen pedig a rendszeresen megrendezett találkozókon tudsz megismerkedni a Tudatos Fiatalokkal.

Hogyan indult?

Mióta elkezdett komolyabban érdekelni a tudatosság, ebből fakadóan pedig az önfejlesztés és a spiritualitás, ez a témakör központi szerepet játszott az életemben és minden adandó alkalmat megragadtam hogy megosszam felfedezéseimet a körülöttem lévő emberekkel. Sokszor előfordult persze hogy nem a megfelelő hallgatóságra zúdítottam az “ideológiát” ( 😀 ) és kaptam hideget-meleget, de ez mind megérte, amikor találtam valakit, aki örömmel fogadta a témát. Ezek az emberek egyre közelebb kerültek hozzám és időnként megjegyezték: Örülök hogy ismerlek, mert te vagy az egyetlen, akivel ezekről a dolgokról beszélni tudok. Ezt nagyszerű érzés volt hallani, de a sokadik eset után tudatosult bennem: milyen “szerencsés” vagyok én, hogy körülöttem ilyen sok nyitott gondolkodású ember van. Innen ered az alap gondolat: hozzuk össze ezeket a tudatos fiatalokat hogy abból az egy emberből sok legyen.

Az első két TFK találkozó nagy siker volt, nagyszerű beszélgetésekkel és felismerésekkel. Híre ment az eseményeknek és egyre több lett az új ember a találkozókon és a csoportban is.

Mi történt azóta?

2016-ban egy újabb szintre lépett a közösség, mivel a Hátizsákkal Európában c. előadásom kapcsán sokan megismerték a Tudatos Fiatalok Közösségét.  Minden hónapban sort kerítünk aktuális találkozónkra, ahol új emberekkel ismerkedünk meg és a számunkra fontos témákról beszélünk. Ilyen témák pl.: az alább látható projektek.

Mi a célja?

A Tudatos Fiatalok Közösségének elsődleges célja, hogy a nyitott, konstruktív, ambiciózus fiataloknak lehetőséget teremtsen önmaguk és egymás mélyebb megismerésére és ezáltal új ismeretek elsajátítására, lehetőségek kiaknázására.

Egyén szintjén a fő cél az önmagunk megismerése és a látókörünk szélesítése. Valamint annak a megtalálása, hogy miben vagyunk a legjobbak és hogyan tudunk megélhetést teremteni abból, amit igazán szeretünk csinálni. Mert abban hiszünk, hogy ezen keresztül adhatjuk a legnagyobb értéket a világnak.

Társadalmi szinten pedig szeretnénk felhívni a figyelmet a jelenleginél sokkal jobb lehetőségekre, amelyek jelenleg is rendelkezésünkre állnak ahhoz, hogy egy élhetőbb és emberközpontúbb világot teremtsünk, ahol bizalmon alapuló közösségekben tölthetjük a napjainkat és saját kreativitásunkat használva teremthetünk értéket és élményeket saját magunk és a közösségünk számára.

Ennek eszközeként a különböző közösségi események szervezését használjuk, úgy mint előadások, kerekasztal beszélgetések, piknikek, tréningek, tanuló klubok, jóga gyakorlás és egyéb közösségben eltöltött szabadidős tevékenységek.

Hogyan kapcsolódhatok be?

Ha szeretnél csatlakozni a közösségi élethez, akkor több féle lehetőség körül is választhatsz. Hetente, kéthetente vagy havonta megrendezésre kerülő eseményeken tudod megismerni a közösség tevékenységét, filozófiáját és a nyitott gondolkodású, ambiciózus fiatalokat, akik szeretnék előmozdítani saját életüket az által, hogy kezükbe veszik a sorsukat és képzik magukat, új embereket ismernek meg és új nézőpontokkal találkoznak.

Ezeket az eseményeket a Tudatos Fiatalok Közössége facebook oldalon találod.