Gyakran felmerül a kérdés: “Hogyan tölthetnék több időt azzal, amit igazán szeretek? Miként tudnék a hobbimból megélni?” Erre általában azt szoktam válaszolni: Találd meg hogyan teremtesz értéket más emberek számára a tevékenységeden keresztül. Ha pedig azt gondolod, hogy a te hobbid túl különc, akkor ezt figyeld! 3 egyetemista srác elhatározta, hogy utazási szenvedélyének fog hódolni a nyáron, de belekombinálnak két extra faktort is. Az egyik a veterán autók iránti hódolat, a másik pedig a beteg gyerekek támogatása. Így indult a LadaTour, aminek ötletgazdái: Csordás Bence, Kéki Szilveszter és Barabás Tamás beszereztek egy klasszik kocka Ladát, amit a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói felsépciztek a nagy útra, ugyanis a srácok bejárják a Balkánt a kultautóval. Ez önmagában is egy felejthetetlen nyári kalandnak hangzik, de a coolság faktort megdobja a tény, hogy az úttal a Yuppi tábor számára gyűjtenek adományokat, ami a Bátor tábor erdélyi partnere. Van még kérdés? Igen, akad néhány, erre pedig a LadaTouros srácok válaszolnak.

  • Autóbolondok vagytok? Miért éppen egy Ladát választottatok? Hogyan készítettétek fel az az autót az útra? Egy veterán autó milyen különleges felkészítést igényel?
  • Miért akarjátok épp a Balkánt felfedezni? Hogyan terveztétek meg az útvonalat? Miért hagyjátok ki Szerbiát?
  • Miből finanszírozzátok az utat? Mennyibe kerül?
  • Hogyan reagálnak útközben az emberek? Mennyire vagytok kirívóak?
  • Meddig lesztek úton? Miért pont Tusnádfürdőn szeretnétek befejezni (ha én jól tudom)?
  • Miért kapcsoltátok össze az utat egy jótékonysági akcióval? Miért a Yuppit választottátok?

T: Hármunk közül én vagyok leginkább autóbolond és egyben motorbolond is. Nagyjából 6 évesen kezdtem el gyűjteni a matchboxokat, ami később távirányítós autókba, majd robogókba, offroad motorokba, és jelenleg életem első autójában egy Lada 2101-esben teljesedett ki :).

Sz: A Lada Magyarországon egy igazi kultautóvá érett, kevés olyan ember van akinek az életében ne lett volna jelen valahogy. Sosem felejtem el, hogy annak idején, amikor nagymamáméknak egy Trabantjuk volt, mindig azt mondták, hogy bezzeg a piros Lada milyen jól néz ki. Amikor megyünk az úton sokan integetnek utánunk, és már konkrét árajánlatot is kaptunk piros lámpánál állva.

A LadaTour csapat

A LadaTour csapat

T: Az autófelkészítését, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki Szakkollégiuma készítette fel nagyrészt, de az indulás előtt még volt egy érzékenyebb alkatrész, amit a PSZA Motorsport szerelt bele. Eddig (3000 km) csak dicsérni tudjuk a munkájukat :).

T: Ennél az autónál azt kell tudni, hogy minden van hozzá Magyarországon. Igyekeztem minimálisra csökkenteni a meghibásodások lehetőségét, így a kritikus alkatrészeket, mint benzinpumpa, megszakító, tömítések kicseréltettem, és még párat az útra is magunkkal vittünk. Nagy különbség, hogy korszerű autóhoz képest, hogy szerelhetőbb, és kevesebb elektronika miatt, javíthatóbb is.

B: Az úti cél kiválasztásánál leginkább az dominált, hogy olcsó legyen, ismeretlen, és sok természeti kincset tartogasson a számunkra. Eddig 3000 km-ert mentünk, de az kell mondanom egyikben sem csalódtunk, sok olyan helyen jártunk, ahova egyszer az életben minden bizonnyal visszajövünk.

Sz: Kijelenthetem, hogy az útvonalat teljes egészében én terveztem meg. Mint manapság minden utazás előtt a Google itt is sokat segített, viszont sok baráti beszámoló is meghatározó volt. Bulgáriában például él egy másod unokatestvérem, aki három A4-es oldalt írt nekünk azokról a helyekről, amiket kötelező megnéznünk. A román és erdélyi részeket Tomi találta ki, hiszen ő otthonosan mozog arrafele, Erdélyben nagyrészt a székely, és szász vidékeket fogjuk bejárni.

B: Két lehetőségünk volt: Horvátországon át megyünk Bosznia-Hercegovinába, vagy Szerbián keresztül. A plitvicei tavak miatt az elsőre esett a választás, szóval semmi különös oka nem volt Szerbia kihagyásának.

T: Az utat néhány anyagi támogató, és saját tőkéből finanszírozzuk, és mivel november óta készülünk rá, így volt időnk összegyűjteni a benzinre valót. Sokat spórolunk az ételen és a szálláson, hiszen amikor lehet vadcampingezünk, és az otthon felpakolt élelmet éljük fel. A benzin nagyságrendileg 400 euró körül lesz, míg a szállásokra 100 euró költöttünk, egy-egy étterem, és a kalandok még 150 euró/főt tettek ki az egy hónap alatt.

Ladával bejárni a balkánt

Sz: Az emberek barátságosak. Sok sztereotípia van Magyarországon a Balkánról, amelyeket mi teljesen megcáfoltunk. Albániában ingyen szerelték az autót, a vendéglátóink főztek ránk. Boszniában fél órákat beszéltünk angolul helyiekkel. Voltunk mecsetekben, ahol kedvesebbnél kedvesebb arcok mesélték, hogy arrafele hogyan élnek együtt a vallások évszázadok óta. Amikor például Tomi gyomorrontást kapott Montenegróban kérdés nélkül beengedték egy házba, holott még közös nyelvet sem beszéltek.
Hogy mennyire vagyunk kirívóak? Egy piros Zsigulival nehéz nem annak lenni. Állandó dudálások, integetések, szóval mondhatom, hogy eléggé azok vagyunk 🙂

T: Az út kicsit több, mint egy hónapot fog tartani, június 24.-én indultunk Balatonfüredről, és július 20.-án fejezzük be félig Tusnádfürdőn, Tusványoson. Azért félig, mert utána Székelyudvarhelyen várnak minket, és mivel időnk engedi bejárjuk az ottani nevezetességeket, és Magyarország felé tartva, még megállunk szászvidéken is.

T: A jótékonyság adta magát, mivel én három éve önkéntes vagyok a Yuppi Táborban, és személyes kapcsolatom van a szervezőkkel. Egy hosszas beszélgetés után sikerült kitalálni hogyan is tudunk adományokat gyűjteni miközben utazunk. Kitűztünk egy összeget, ami egy tíz fős gyerekház egy heti táboroztatását finanszírozná, mondanom sem kell külön izgalom számunkra, hogy összejön-e 🙂

Sz: Kommunikálni nagyrészt a facebook oldalunkon: www.facebook.com/ladatoor , az instagramon: www.instagram.com/ladatour , és a honlapunkon szoktunk: www.ladatour.mozello.com