📹 A virtuális kerekasztal beszélgetésen Tóth Gábor, a TFK alapítója beszélgetett két olyan vendéggel, akik behatóbban is ismerik a feltétel néküli alapjövedelem körüli kérdéseket, lehetőségeket.

A beszélgetés során előkerült, hogyan áll a kérdéshez a magyar társadalom, milyen inflációs változások indulnának el az alapjövedelem bevezetésekor, jár-e nekünk amúgy is egy állandó havi összeg társadalmi osztalékként, illetve mekkora segítség lenne a jelenlegi járványhelyzet idején gazdaságilag és pszichésen, ha senkinek sem kéne a teljesen nullás hónapzárásoktól tartania.

Az egyik vendég Kiss Gábor, a feltétel néküli alapjövedelem európai bevezetésének mikéntjén munkálkodott az Európai Parlament háttérintézményeinél, jelenleg több innovációs projekt, pl. a HackHumanity innovátorokat tömörítő közösség vezetője.

Nagy Richárd, a másik beszélgetőtárs pedig körkörös gazdaság kutatója, termékfejlesztéssel és márkaépítéssel is foglalkozik.

Hogy látják a feltétel nélküli alapjövedelem témáját, előnyeit, bevezetésének lehetőségét, különösen egy járványhelyyzet idején, ami a gazdaság működését is alaposan befolyásolja, és sokak számára nehéz helyzetet teremt megélhetési szempontból?

Nézd meg a videót, és hallgasd meg a szakavatottak válaszait és gondolatai a témában! 👇