A legvadabb álmaimban sem gondoltam arra, hogy a TFK új közössége a Tudatos Fiatalok Sportközössége két hónap alatt ekkora sikereket fog elérni. Nagyon inspiráló azt látni, hogy a tudatos fiatalokat ennyire könnyen összehozza a sport, hogy a találkozáskor még két idegen ismerkedik meg egymással, de a csapatsportok (foci és kosár) által már akár barátokként mennek haza az emberek 1-2 órával később. Hiszen csapattársként „muszáj” együttműködniük, sőt nem csak csapattársként hanem ellenfélként is kötődnek barátságok, hiszen itt nem arról van szó, hogy hogyan verjük meg a másik csapatot, hanem a közös cél maga a játék és a játék élvezete.

Széthúzás helyett összetartás. A másik legyőzése helyett a játék élvezete a cél.

A csapatsportokon kívül vannak még futóesemények is. Az egyik a minden hónap első szombatján megrendezett Sziget Run, a másik pedig a minden hónap harmadik szerdáján megrendezésre kerülő TFSK futás és plogging (futva szemétszedés). Utóbbi azért áll közel hozzám, mert szeretem ötvözni a dolgokat: szeretem, hogy nem csak magamért, hanem a környezetemért is teszek ráadásul mindezt fantasztikus emberek társaságában teszem. A legjobb az egészben, hogy nem vagyok egyedül, hanem egyre többen vannak, akik halmozni akarják az élvezeteket, ezért jó társaságban akarnak sportolni és szemetet szedni.

 

Két hónap látszólag nem sok idő, viszont ez idő alatt egy helyi és egy állami TV-ben is szerepeltünk, valamint a fenti eseményekről készült blogposzt és vlog is, hogy jobban megismerd a közösséget. Lentebb ezeket gyűjtöttük össze:

 

A közösségről:

Ismerd meg a Tudatos Fiatalok Sportközösségét! Átfogó blogposzt, hogy jobban megismerd a közösséget, ha még nem jártál eseményen. 🙂

M2 Petőfi TV interjú (országos, élő adás)

Az interjúról készült blogposztot itt tudod elolvasni 🙂

Az Újbudai TV-nek Bogyó-Andrejkó Réka beszélt a sportközösségről

 

TFSK Foci:

A nagy igényre való tekintettel június közepétől elkezdtünk foci eseményeket is szervezni. Az első focimeccs összefoglalóját itt olvashatod.

 

Futás és plogging:

Az első TFSK futás és ploggingról blogposzt készült, amiben 300 méteren keresztül megtisztítottuk a margitszigeti Duna partját.

A második futásról és ploggingról pedig vlog készült, amiben a zenélő szökőkút környékét tisztítottuk meg. 🙂 A videót a Sportnetworking YouTube csatornán tettük közzé, ami a TFSK hivatalos YouTube csatornája is egyben.

 

Kapcsolat:

Csatlakozz a Tudatos Fiatalok Sportközösségéhez Facebookon!

A folyamatos sportmotivációért és TFSK eseményközvetítésekért pedig kövesd a Sportnetworking_ Instagram profilt, valamint iratkozz fel a Sportnetworking YouTube csatornára!

Találkozzunk a következő Tudatos Fiatalok Sportközössége eseményen! 🙂

 

A futócipőd legyen Veled!

Gábor