Kedves Barátaim és Ismerőseim!

Ez az én üzenetem neked a választások előttre és utánra, és egyszer és mindenkorra és egyben az egyetlen bejegyzésem a politikáról, meg a Fideszezős, Sorosozós, Jobbikózós meg mindenféle gyűlöletbeszédet gerjesztő, agyatlan, tényeket nem vizsgáló kommunikációra:

Amíg az emberek hosszú és parttalan vitákat indítanak arról, hogy ki korrupt és ki nem, és hogy mekkora király, hogy a Fidesz le lesz váltva, bezzeg a többi párt mennyivel jobb munkát fog majd végezni blablablablabla…

Kedves ismerősöm és barátom!

A kérdésem hozzád az, hogy TE MAGAD MIT TESZEL AZÉRT, HOGY EZ AZ ORSZÁG JOBB ÉS ÉLHETŐBB LEGYEN? AVAGY HOL VAN A TE SZEMÉLYES FELELŐSSÉGED ÉS A TE HOZZÁJÁRULÁSOD EHHEZ A NAGY EGÉSZHEZ?

Én csak annyit szeretnék ezzel a témával kapcsolatban mondani, hogy mindezek a dolgok, amelyek ellen annyit tiltakozunk, csakis azért történhetnek meg velünk, mert nem vállalunk felelősséget a saját életünkért, a saját közösségeinkért, a saját sorsunkért. Amíg szó nélkül és hangtalanul emberek halnak meg az utcán és a kórházakban, elhagyjuk az öregjeinket, a táblagépünkbe és az okostelefonjainkba merülve figyelmen kívül hagyjuk az utcán lévő szemetet, a házastársunkat, a gyerekünket, és nem törődünk azzal, hogy megóvjuk a közösségi érdekeket, a természet épségét, a kultúránkat, a tradícióinkat és a spirituális fejlődésünket feláldozzuk a materializmus kapitalista oltárán addig kérlek, hogy NE PANASZKODJ ÉS NE POLITIZÁLJ, hanem vizsgáld meg a napi szokásaidat!

 


Ha megismerkednél a közösséggel, akkor tarts velünk a közvetező TFK Találkozón!


 

Segítek ebben neked:

1. Teszel-e valamit azért, hogy saját sorsod jobb legyen? Ha igen, mit?
2. Elég időt töltesz-e emberi kapcsolataid ápolásával?
3. Edzel-e vagy végzel-e fizikai munkát napi szinten, hogy tested karban tartsd?
4. Olvasol-e könyveket, művelődsz-e, hogy magadat szellemi szinten karban tartsd?
5. Töltesz-e időt azzal, hogy képezd magad egy olyan folyamatosan változó és táguló Univerzumban, ahol a mesterséges intelligencia az elkövetkezendő években több mint 700 foglalkozást fog leváltani csak úgy sitty-sutty, mintha nem is lettek volna? Gondolkodsz-e arról, hogy mi lesz ekkor veled és a szeretteiddel, ha nem tartasz lépést az egyre felgyorsuló világ által hozott technikai fejlődéssel és változásokkal?
6. Foglalkozol-e azzal, hogy a gyerekeid min és hogyan nőnek fel? Olvasol-e nekik mesét elalvás előtt? Megkérdezed-e, hogy milyen volt a napjuk? Adsz-e nekik értő, érző és osztatlan figyelmet vagy túlságosan elfoglalt vagy ehhez? Ismered-e a barátaikat?
7. Óvod-e a környezeted?
8. Ültetsz-e fákat?
9. Támogatsz-e állatmenhelyet?
10: Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
11. Megkérdezed-e a szomszédodat, hogy hogy van?
12. Kedves vagy-e egy vadidegen emberrel a boltban, a postán és előreengeded-e?
13. Mondod-e elégszer, hogy köszönöm?

És akkor a következő kérdéseket az extraelégedetlenkedő, hiperkritikus, gyűlöletbeszédet leginkább terjesztő embereknek szólnak vagy a nagyon haladóknak, akik el akarnak ezen gondolkodni és tényleg akarják, hogy jobb legyen!

14. Milyen önkéntes munkát végzel?
15. Milyen közösségépítő tevékenységeket végzel?
16. Te milyen kezdeményezéseket, vagy intézkedéseket teszel azért, hogy változások következzenek be a környezetedben?
17. Részt veszel-e drogprevenciós kampányok támogatásában?
18. Tudod-e mik azok az emberi jogok? Ha nem, veszed-e a fáradtságot, hogy utánanézz? Ha igen, terjeszted-e, hogy mások is tisztában legyenek vele?
19. Támogatod-e a művészetet és a kultúrát?
20. Mit teszel a spirituális és szellemi fejlődésedért?
21. Adakozol-e jótékony célokra?
22. Tanulsz-e pénzügyi imsmereteket?
23. Építesz-e kapcsolatokat oylan emberekkel, akik építeni szeretnék ezt a világot?
24. Tudod-e mi az a PR?
25. Tudod-e, hogy pontosan milyen hatása van a pszichiártiai drogoknak?
26. Tudod-e, hogy hogyan válhatsz vezetővé, vagy ha követő vagy, tudod-e, hogy melyek a jó vezető ismérvei, akit követhetsz?

 

Ha a válaszaid többsége ezekre a kérdésekre NEM, akkor kérlek, tedd ki a hűtődre ezt a kérdéssort, és addig ne akarj se politizálni, se szavazni, se semmit csinálni, amíg TE nem vállaltál felelősséget a saját részedért. És tudod miért? Mert ha te megőrzöd az egészséged, akkor nem kell kórházba menned, és nem kell szidnod az egészségügyet. Ha közösséget építesz, akkor van, aki megvéd, támogat és gondoskodik rólad, amikor szükséged van rá. Ha te véded a környezetet, a Földanya visszaadja neked és meghálálja, hogy jó voltál hozzá és nem zsigerelted ki. Ha te olvasol és képezed magad, akkor gondolkodó ember leszel és nem kell másoknak gondolkodnia helyetted, hiszen TE magad képes leszel rá. Így az oktatásügyet sem kell átkoznod! Ha másokat támogató szervezeteket támogatsz, akkor te magad is biztonságban érezheted magad. Ha nem tudod, hogy melyek ezek, akkor járj utána, tedd bele az erőfeszítést, hogy támogatást adhass egy ilyen szervezetnek, akiktől majd ilyen módon te is támogatást kaphatsz.

Ne a kormánytól várd, hogy majd megadja, ami jár neked. Legyél TE magad az a változás, amit a jelenlegi vagy a jövőbeli kormánytól vársz! Adj jó példát, vedd kezedbe a sorsod, képződj, ne gyűlölködj, és értsd meg, addig nem lesz jobb a helyzeted, sem az ország helyzete, amíg politizálsz és köpködöd mások választásait, ugyanakkor te magad semmit de semmit nem teszel meg a fentiekből. Itt meg kell értened, hogy egyetlen választásod van: TE DÖNTESZ ARRÓL, HOGY A SORSOD HŐSE VAGY-E, VAGY INKÁBB AZ ÁLDOZATA.

A kettő közötti hidat úgy nevezik:
SZEMÉLYES FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.

Ha ezt minden egyes ember megtenné, akkor lenne igazán jó élni Magyarországon, Európában, a Világban, és ebben az Univerzumban!

Üdvözlettel: Hibály Csilla.

 


 

Cover Photo by Carl Heyerdahl on Unsplash