A TFK csoportban nem csak az a jó, hogy platformot biztosít a tudatosság iránt érdeklődőknek (és a haladó tudatos önfejlesztőknek, önmegvalósítóknak egyaránt) tartalmak megosztására és fogyasztására, hanem az is, ahogy egy témaindító poszt, kérdés kapcsán elindul a véleménycsere. 📣

Ezekből a posztokból sok érdekes tanulságot tudunk levonni: például azt, hogy mi foglalkoztatja a tudatos fiatalokat, milyen témák érdeklik őket leginkább — egyelőre azt tapasztaljuk, hogy szinte bármilyen kérdés kapcsán beindul a véleményekcsere de különösen a saját életvitellel, életmóddal, személyes célokkal, jövőbeli tervekkel kapcsolatos kérdésekre, illetve a (szakemberre, tartalomra, könyvre, filmre) ajánlást kérő posztokra reagálnak nagyon sokan. 💬

Ilyen témaindító poszt volt nemrég az is, amiben valaki arra volt kíváncsi, hogy a csoporttagok közül kit mi tesz boldoggá. 🌌

A válaszok is tanulságosak, hiszen — ha nem is úgy, mint egy reprezentatív felmérés, de — sokat elárulnak arról, milyen alapértékek mentén szerveződik (organikusan) a közösség, és mik azok a közös kapcsolódási pontok, amik a legtöbbek számára fontosak. 🌱

Tehát íme csoporttagok válaszai a kérdésre — te mit szűrsz le belőlük?

 • „Engem az, ha jobb vagyok valamiben mint tegnap. 😀 Egyébként a mozgás, flow és az önfeledt tánc ami igazán feltölt.”
 • „Szia! Engem a sport. A mozgás tesz boldoggá! Olyankor azt érzem bármit elérek és csak tőlem függ. Nincsenek külső tényezők.”
 • „Alkotás (legyen festés, színezés, vagy építés a Simsben), zenehallgatás és ha jót nevetünk a gyerekemmel és a férjemmel. 😁”
 • „”A lèt örömèt” megèlni,adni,màsoknak örömet szerezni,kertèszkedès, termèszetben lenni,ùj dolgokat tanulni,elcsendesíteni az elmèmet (meditàciò,reiki),sport…”
 • ” Szia:) Engem az tesz boldoggá, ha örömet okozhatok naponta valakinek és ha sportolhatok💛”
 • „a természettel való egység érzése, alkotás, család, barátok, örömmel végzett munka, mozgás🥰”
 • „Séta a természetben, nyugalom, csend, egyedüllét. Játszani a kutyával, figyelni, mit csinál. Ez segít a jelenben lenni, lelassulni. Alkotni valamit (horgolás, rajzolás). Meditáció, masszázs, energiakezelés, zene, tánc. Látni, hogy mások önfeledten boldogok. Érzelmes hírek a hétköznapi hősökről, akik megmentik valaki életét, vagy önzetlenül segítenek egymásnak. Csodás gyógyulásokról olvasni. Klinikai halálból visszatért emberek beszámolóit olvasni. Önfeledten nevetni valamin másokkal együtt. Nyerni a társasjátékban.”
 • „Engem az tesz boldoggá, ha a Teremtőm örömét leli bennem, és az hogy ismerhetem Őt.”
 •  „Szia, engem a zenélés tesz örömtelivé és kiegyensúlyozottá. A kísérletezés, a lendület, az éneklés közben. Teljesen fel tudok oldódni, mint egy meditáció olyan számomra.☀️”
 • „Engem a természet, a napsütés, a meditáció. Valamint a jóleső fáradtság egy aktívan eltöltött nap után, amikor úgy érzem, ma is tanultam valami újat. „
 • „Ez egy jó kérdés. Amikor a párom szerelme jeléül tonhalat hoz nekem a boltból vagy ágyba kávét. Apróságok mégis boldog pillanatok. 😀 A természet öröme, a lovakkal és állatokkal való kapcsolódás, az alkotás, a közösségszervezés, a létezés. Csak ülni a kertben egy könyvvel, kávézni és lélegezni. :D”
 • „Tánc, meditáció, emberek: hajnalig tartó mély beszélgetések; amikor annyit nevettek, hogy már fáj; amikor egy vadidegennel egy pillanat alatt megtaláljátok a közös hangot és órákon át beszélgettek, mintha csak mindig is ismertétek volna egymást. Amikor valakivel egyszerre lélegzek. A hála. Amikor egy érzést annak teljes mélységében át tudok élni, érezni. Amikor valami őrültséget csinálhatok. A siker. Mások segítése. Jó zene. Csodálatosan megfogalmazott költői sorok. Finom ételek. Közös főzés. Amikor nem ölöm meg a növényeimet, hanem inkább új hajtásaik nőnek. Macskák puhasága és dorombolása. Hosszú ölelések. Céltalan séták. Mély, hosszú lélegzetek. Az, hogy ezeket leírtam.”

Ugye, milyen szívmelengető volt olvasni mindezt? 🥰 Mely válaszokkal tudsz igazán kapcsolódni? Van, ami szerepel a te listádon is?

Ha még nem tetted, mindenképp érdemes végiggondolnod, hogy téged mi tesz igazán boldoggá, és azt is, hogy ezeket a dolgokat, élményeket milyen gyakran csinálod vagy éled át. Csak kevésszer, egyszer-kétszer a héten, vagy minden nap igyekszel olyan dolgot csinálni, ami feltölt és örömet okoz? ☯️

TIPP: Ha úgy érzed, hogy jól jönne egy kis segítség, hogy tudatosabban és örömtelibben éld meg a mindennapokat, akkor töltsd le a 7 lépés a tudatos életmód felé című feladatokkal felturbózott ebookunkat, ami 7 területen segít rendszerezettebben, céltudatosabban élni. Az ebook május 1-től lesz elérhető, addig friss infókért figyeld a TFK Facebok csoport bejegyzéseit, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre, és legyél az elsők között, aki kézhez kapja az ebookot!