💬 A TFK Live tizedik adásában Lits Benedek kortárs gondolkodó, TedX előadó lesz a beszélgetőtárs november 26-án kedden 21 órától. Tarts velünk élőben a TFK Facebook oldalán, és kérdezz bármikor a beszélgetés során, a videó alatt kommentben!

***A heti téma: Közösségi vs. individualista életmód***

💡 Benedekről alább tudhatsz meg többet:

Lits Benedek vagyok, harmadéves hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen, TEDxY előadó, a Mensa HungarIQa és a még egészen frissen alakult Tudatos Közgazdászok Közösségének tagja.

Megrögzött kapitalizmus- és globalizációkritikusként a témám is ezen gazdasági-társadalmi gyújtópontok köré rendeződik. Tanulmányaim, kutatásaim és gondolataim is erre a világunkba implikált örök-válsághelyzetre keresnek megoldást.

A TFK Live beszélgetés keretein belül az individualizmus és a kollektivizmus tengelyén haladva szeretném megmutatni a valós alternatíva megtalálásának és kivitelezésének útját, azt a korántsem annyira elképzelhetetlenül disztrópikus gazdasági és társadalmi rendszert, ami egyaránt tiszteli az emberi méltóságot, szabadságot és testvériséget.

Szó lesz a vak exponencialitásról, a hobbik és önkéntesség szerepéről a jövőben, az alapjövedelem hatásairól és talán arról is, hogy hogyan sikerült megvernem egy afroamerikai utcai sakkozót a Time Square-en.”

•••
Hogyan tudod megnézni?
Nyisd meg kedd este 21:00-kor a Tudatos Fiatalok facebook oldalát, és itt meg fog jelenni a videó. Mi már 20:55-kor elkezdjük, hogy legyen idő csatlakozni, de a fő témába csak 21:00-kor csapunk bele.

Mi az a “Facebook Live”?
Olyan élő videó adás, amit a gépedről / okostelefonodról nézhetsz végig a facebookon. Ráadásul adás közben kérdezhetsz és kommentálhatsz is.

Hogy lehet kérdezni?
Kérdezni a műsor egész ideje alatt lehet a videó alatt kommentben és igyekszünk majd minden kérdésre válaszolni.

Mi az a Tudatos Fiatalok Közössége?

Hasonlóan gondolkodó, tudatos életmód iránt érdeklődő fiatalok közössége, ahol a konstruktív gondolatainkat, kreatív ötleteinket megoszthatjuk és tanulhatunk egymástól.

Bővebb infó: https://tudatosfiatalok.com/kozosseg/a-kozossegrol

•••

➡️ További hasonló tartalmakért csatlakozz a TFK facebook csoporthoz, heti hírekért, válogatott extra tartalmakért, eseményajánlóért pedig iratkozz fel a hírlevélre.