❗❗  IDŐPONTVÁLTOZÁS  ❗❗

Ezen a héten a szokásos kedd helyett KIVÉTELESEN SZERDÁN, november 13-án este 21 órakor jelentkezünk.

***A heti téma: Min múlik a siker a 21. században?***
Főleg a fiatal generációk sikeressége lesz terítéken.

💡Mik a siker feltételei?
💡Milyen képességek lesznek versenyképesek  a jövőben? Hogyan adja ezt meg a jelenlegi tény-alapú oktatás, vagy hogyan nem?
💡Mi lenne az iskola és a szülők feladata a gyerekek (életre) nevelésében?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő adásban.
Nézd élőben, és kérdezz, reagálj a beszélgetés teljes ideje alatt kommentben!

👤💬 Az e heti beszélgetőtárs  Matyi Csongor pszichológus, pszichoedukátor.

„Az ELTE PPK pszichológia szakán végeztem 2011-ben, kutatópszichológusként, kísérleti és kognitív pszichológia szakirányon. Oktatok, előadok, pszichológiát népszerűsítek, és a világról alkotott hiedelmeink pozitív megváltoztatásának egyre jobb módjait kutatom.

Úgy hiszem, pszichológusként az a dolgunk, hogy megmutassuk a klienseknek, hol vannak azok az erősségeik, melyekkel megtalálhatják a saját kivezető útjaikat egy-egy nehéz élethelyzetből. De azt is gondolom, van úgy, hogy egyszerűen csak egy jó szó kell. Vagy éppen egy sem; csak figyelő hallgatás. És megint vannak mások, akiknek tanács kell. Személyisége (is) válogatja…

Azt hiszem, inkább nincsenek szabályok, mint vannak. Még akkor is, ha nagyon szeretünk szabályok között létezni, hiszen így minden sokkal kiszámíthatóbb és biztonságosabb. Amikor van odafigyelés, megértés, elfogadás, empátia, tisztelet… vagyis a szeretet “dobókockájának” különböző oldalai, akkor a kapcsolatban a kapcsolódás ténye kezd gyógyítani. A hozzám forduló klienseknek abban szándékozom segítséget nyújtani, hogy megismerjék, hogyan kapcsolódhatnak (újra) önmagukhoz.”

Csongorról további infók itt: https://matyicsongor.com

Esemény: https://www.facebook.com/events/457520254895334

•••

Mi az a “Facebook Live”?
Olyan élő videó adás, amit a gépedről / okostelefonodról nézhetsz végig a facebookon. Ráadásul adás közben kérdezhetsz és kommentálhatsz is.

Hogyan tudod megnézni?
Nyisd meg kedd este 21:00-kor a Tudatos Fiatalok facebook oldalát ( https://www.facebook.com/TudatosFiatalokKozossege ), és itt meg fog jelenni a videó. Mi már 20:55-kor elkezdjük, hogy legyen idő csatlakozni, de a fő témába csak 21:00-kor csapunk bele.

Hogy lehet kérdezni?
Kérdezni a műsor egész ideje alatt lehet a videó alatt kommentben és igyekszünk majd minden kérdésre válaszolni.

Mi az a Tudatos Fiatalok Közössége?

Hasonlóan gondolkodó, tudatos életmód iránt érdeklődő fiatalok közössége, ahol a konstruktív gondolatainkat, kreatív ötleteinket megoszthatjuk és tanulhatunk egymástól.

Bővebb infó: https://tudatosfiatalok.com/kozosseg/a-kozossegrol

•••

További hasonló tartalmakért csatlakozz a TFK facebook csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/949263038439817

Heti hírekért, eseményajánlóért,  extra tartalmakért pedig iratkozz fel hírlevelünkre: http://bit.ly/tfk-hirlevel-feliratkozas