1.

Tudatos Fiatalok Közössége Találkozó Március

A nagy érdeklősésre való tekintettel márciusban két alkalmat is tartunk. Két különböző témával, melyből az első, márius 9-i a “Tudatos társadalom”. Erről Molnár Ádám írt egy kis bevezetőt:

“Egy tudatos társadalom megteremtése óriási feladat, ahol már nem várhatunk a csodára: magunk építjük ezt a csodát. Én-ismeretre épülő vár lesz ez, mert ahogy megismerjük magunkat, egyre több olyannal találkozunk aki szintén önmaga megismerésén fáradozik. Így elkezdhetjük a ‘Mi-ismeret’ folyamatát, amikor megismerjük egymást és megtanulunk együtt dolgozni.

Tudatos társadalmat akkor építhetünk, ha mi is tudatosabbak vagyunk. De miről is kell tudatosnak lenni ehhez az egyénnek? Mik azok az erények és más építő elemek, melyek szükségesek életünk közös mesterművének felépítéséhez?

Ezekben a körökben már nem ámíthatjuk se magunkat, se mást, hiszen az eredmény úgyis meglátszik.”

 

A második találkozó a március 23-i esemény, ahol a téma: “Túl a monogámián”. Erről Ágoston László fog bővebben beszélni a helyszínen, aki írt egy kis témaindítót is nekünk:

“Gyerekkorunk óta arra kondicionálnak minket, hogy majd eljön az igazi és minden szép lesz. Ezt várják el tőlünk a szülők, a papok, mindenki és megbélyegeznek, ha szenvedsz benne. A társadalom végtelen képmutatásában nem vesz tudomást arról, hogy tradicionális házasságok 56%-a felbomlik – azaz inkább nem működnek a kapcsolataink, mint igen.

Hogy mi lehetne a megoldás, nagyon összetett és nem is mindenkinek ugyanaz, de szeretnék mutatni egy példát – a szexuális és akár érzelmi etikus non-monogámia példáját, amely sok esetben kihúzta már a kapcsolati problémák méregfogát.”


A.

Téma: Tudtos társadalom

Időpont: Március 9. 18:00

Helyszín: Aradi 40, Budapest, Aradi utca 40.

Költség:  2.000 Ft

Facebook esemény

 

B.

Téma: Túl a monogámián

Időpont: Március 23. 18:00

Helyszín: Pulzus Bisztró, Budapest, Thaly Kálmán utca 50.

Költség:  2.000 Ft

Facebook esemény

 

2.

TFK Astanga Jóga 2018

Mostantól nem kell havonta átkattintani az újabb eseményre. Az év végéig egyetlen facebook eseményben kezeljük a gyakorlással kapcsolatos infókat.

Mi az Astanga Jóga?

Egy tökéletes rendszer az elme csendesítésére a fizikai kihívásokat támasztó ászanák rendszeres gyakorlásával.
Nagyszerű eszköz az önismereti utadhoz, rendszeres gyakorlással közelebb kerülsz a Test, a Szellem, a Lélek Igazi Egységéhez, a Tiszta Tudatosság állapotához.
Az órámon a légzésed (ujjayi) által vezérelt folyamatos, dinamikus mozgásban lesz részed miközben megtanulsz magadra figyelni a fókuszpontok (dristi) és a testzárak (bandha) tudatosításával.

Itt találsz videós betekintés a gyakorlásba.


Időpont: Minden hétfőn 19:00

Helyszín: Budapest, Király utca 14.

Költség:  2.000 Ft

Facebook esemény

 

3.

TFK Language Exchange

Fejleszd az idegennyelv tudásodat baráti hangulatban. Minden hónap 3. szombatján összejövünk egy bulis hangulatú kötetlen beszélgetésre, ahol különböző nyelveket beszélő és kultúrából jövő fiatalokkal találkozhatsz.

Minden alkalmat egy angolnyelvű előadással kezdünk. E havi előadónk Hayden, ausztráliából, aki több mint két éve rendzi meg a Sziget Run futásokat a Margitszigetten.

Ha érdekel, hogy mik a tapasztalatai a saját projektjével, mik az örömei és buktatói egy ilyen vállalkozásnak, akkor ezt az előadást ne hagyd ki!


Időpont: Március 17. 18:00

Helyszín: Szimpla Kávézó, Budapest, Kertész utca 48.

Költség: 1000.-

Facebook esemény

 

Képes Vagy

A találkozók és események mellett egyre több tartalom is készül, ahol a tudatos életmóddal kapcsoaltos témákról ejtünk szót. Az idei legnagyobb tartalomgyártással kapcsoaltos projekt a Képes Vagy videó sorozat. Itt 12 héten és 12 epizódon keresztül igyekszik megfejteni a tudatosság jelentését és jelentőségét. Ehhez vendégül hívtam 6 olyan tudatos fiatalt is, akiket a közösség szervezése során ismertem meg. Így tőlük is megkérdezhetem, hogy mit jelent számukra a tudatosság. Hétfőtől szomabatig részleteket láthattok az aktuális heti videóból, vasárnap pedig a teljes epizódot.

A teljes videókat a TFK YouTube csatornáján találod, most már egy lejátszólistába összszedve: https://goo.gl/nqRjcf

 

 

Hasznos időtöltést kívánok!

Tóth Gábor

alapító

 


fotó:

Photo by Justin Luebke on Unsplash