Mi is szolgálhatna jobb kora esti program gyanánt egy TFK Találkozónál? (pl egy kézműves workshop, de ez iránti rajongásomról később)

Szóval nem igazán jut eszembe ennél jobb, hogy miért?
Rengeteg nyitott és a világ dolgai iránt érdeklődő fiatal összejön egy helyen, havonta egyszer. Minden hónapban más izgalmas előadó emeli az est fényét, amely egy teljesen kötetlen beszélgetésben végződik.

Ebben a hónapban Pusztai Norbert volt a meghívott vengéd, aki a Passioners Hungary alapítója, és arról beszélt, hogy miképpen találhat az ember szenvedélyre a munkájában.

Röviden és tömören azt hiszem ez a lényeg.

Ki vagyok én ezeken a találkozókon?
A tőlem megszokottól eltérően én nem azért járok ezekre a találkozókra, hogy kibontakozhassak és minél több emberrel beszélgethessek, ez sokszor érződik is a kisugárzásomon ebben biztos vagyok. Néha frusztrál, hogy nincs egy láthatatlanná tévő köpenyem, mint Harrynek.
Tehát én ide megfigyelni megyek. Elsősorban a témát magát és azt, hogy különböző emberekből milyen gondolatok jönnek fel az adott téma kapcsán, illetve hogyan fűzik tovább a szálat.

Méghozzá azért vagyok itt megfigyelő, hogy inspirálódhassak. Ehhez pedig elég egyetlen este, amit megfigyeléssel töltök. Egy-egy szó vagy gondolat könnyen meg tud ragadni bennem és én magamban útjára engedem azt, majd meglátom, hol köt ki.

Így jutottunk el eddig a postig, mert felvetődött a nagy kérdés a legutóbbi találkozó alkalmával:
Vannak-e az ember életében felesleges körök?

Nos, mielőtt egyből rávágnád a válaszod, figyelj! Figyelj magadra, gondold át az életed meghatározóbb pillanatait, vagy akár az egyszerűbbeket is és anélkül, hogy megítélnéd ezeket, csak vizsgáld meg őket.

Amikor olyan dolog történt veled az életben amit nagyon rossznak éltél meg az adott pillanatban, de néhány nap/hét/hónap múlva valami kétszer olyan jó dolog történt, ami nem sikerülhetett volna, ha a rosszat nem éled át.

Vajon, meg tudnád-e mondani előre, pontosan, mit kell átélned ahhoz, hogy az a jó dolog amit magadnak kívánsz beteljesüljön, plusz fejlődjön a személyiséged?

Na ugye, hogy nincs felesleges kör 😉

 

Csatlakozz a máriusi TFK találkozóhoz!