Ahogyan a cikksorozat első részében már írtunk róla, a negyedik TFA 12 hetes mentorprogram pár hete startolt el 6 bátor résztvevővel, akik időt, energiát, pénzt fektetnek az önfejlesztésbe és abba, hogy megtanulják, hogyan építhetnek a víziójukra fenntartható vállalkozást. A személyes és csoportos (online és élő) konzultációkon, illetve a havi tréningnapokon együtt tanulnak  és rendszeresen beszámolnak egymásnak a haladásukról. A cikksorozat előző részében Kalla Lili és Gál Zsófi küldetését ismerhetted meg, ebben a részben Gaál Ildi és Petró Izabella mutatkozik be bővebben.

Ha te is szívesen részt vennél a következő mentorprogramban, akkor töltsd ki ezt a jelentkezési lapot, hogy utána egy online  beszélgetésben részletesebben is beszámolhass az ötletedről és arról, miben kérsz segítséget. A következő TFA etap várhatóan 2020. februárban, így készülj. 🙂

•••

Gaál Ildi

Gaál Ildi vagyok, és az életem ebben az utóbbi pár hónapban 180 fokos fordulatot vett. Körülbelül 2 éve foglalkozom az önismerettel, de az igazi változás úgy érzem csak most érett be igazán. Az elmúlt időszakom az önmagam feltérképezéséről szólt. Ideje volt szembenéznem az árnyoldalaimmal, viszont az erősségeim is a felszínre kerültek, amiről korábban nem is tudtam, hogy léteznek. Rájöttem mennyi mindent hozunk szüleinktől, akár örökletesen vagy kondícionálás útján, de eljön az a pont, amikor ezt a terhet szeretnénk letenni, és felszabadulni. Úgy hiszem a mi korosztályunk az, aki a generációkon át felhalmozott hiedelmeket, kondíconálást „letisztíthatja“, hogy az életünket a tudatosság, és ne a berögzült minták irányítsák. A célom, hogy egy kis szikrát, lendületet adjak Neked a fejlődéshez, amire korábban nekem is nagy szükségem volt. Egyelőre az Instagramon megtalálsz (@ildi.gaal), támogassuk és segítsük egymást ezen az önismereti úton!

📽️ Ildi további videót is érdemes megnézned, ha érdeklődsz az önismeret iránt. Ebben például arról beszél, mi indította őt el az önismereti úton, és miért fontos a szüleink-nagyszüleink gondolkodásmódjának, a transzgenerációs mintáiknak a megismerése.

 

•••

Petró Izabella

Sziasztok! Petró Izabella vagyok, és szerény életem során sokat foglalkoztam a globalizáció által felvetett, főként környezeti vonatkozású kérdésekkel. Megoldás-orientált beállítottságomnak köszönhetően a tehetetlenség érzését magam mögött hagyva aktívan dolgozom egy jobb világon. Mivel minden változás belül kezdődik, ezért az elmúlt évemet főleg önismerettel, önfejlesztéssel töltöttem, aminek köszönhetően mára már szinte egy új ember vagyok. Végzettségem szerint környezetmérnök vagyok, amely nemes címet a BME-n sikerült szereznem. Érdekel a tudomány, és úgy érzem, ezen a területen vagyok igazán jó, azonban az egyetem korlátai túl szűkké váltak számomra, ezért a tudományos munkát inkább saját innovatív projektjeim megvalósításába fektetem, otthagyva ezzel a mesterképzést.

Az első saját vállalkozásommal, a Zerowastebathrooms-szal például a kozmetikaipar álságos tevékenységét igyekszem egy fenntartható alternatívával kiváltani. Hiszek az alulról jövő, intelligens és célorientált emberek által létrehozott megoldásokban, ezért egy ilyen közeggel szeretném magam minél inkább körbevenni. A legnagyobb erőmet abban látom, hogy máshogy gondolkozom, mint a többiek, így lehetőséget tudok teremteni másoknak arra, hogy saját problémáikat egy eltérő megközelítés révén megoldják. Egyetemi éveim alatt sok hostess és modell munkát csináltam, aminek 2 dolgot is köszönhetek; az egyik, hogy rengeteg emberrel találkoztam, ezáltal megtanultam megfigyelés által, viselkedésmintákból megismerni az embereket, ami egy páratlan skill, ha engem kérdezel. A másik, hogy megtanultam a kamera előtt mozogni, amit a rendkívül magas társadalmi értékű reklámfotók helyett inkább arra használnék a jövőben, hogy ismeretterjesztő kisfilmeket készítsek, melyekben nehéz témák könnyen fogyasztható formában kerülnének a nyilvánosságra. Minden megkeresést szívesen fogadok, ha valaki érzi a hívást, hogy együttműködjön velem. A legnagyobb álmom egy olyan közösségi háló létrehozása, ami a kompetenciáink révén minden tagnak lehetővé teszi, hogy kilépjen a gépezetből, és nagyot alkosson. Az erő legyen veletek!

☘️ Izabellát megtalálod Facebookon és instagramon (@izabellapetro) is, utóbbin pedig a Zerowastebathrooms Közösségi Krémműhely (@zerowastebathrooms) további tartalmait is böngészheted. Inspirálódj Bella receptjeiből, videós posztjaiból és hulladékmentes tippjeiből, kérdezz akár tőle személyesen, ha érdekel a téma!