Újrakezdés. Rengeteg ember retteg ettől a szótól. Miért adnám fel azt, ami még nem elég rossz? Rendben, hogy fáj, de mi van akkor, hogyha rosszul döntök és még rosszabb lesz? Ez az állapot gyakran hónapokig, vagy akár évekig is eltarthat. Szerencsére sokan nem otthon merengenek a kérdésen, hanem eljöttek a TFK januári találkozójára, aminek a témája az újrakezdés volt.

A teltházból ítélve rengeteg embert foglalkoztat ez a kérdés, összesen 35-en vettünk részt az eseményen. Van, aki már az útján van, van, aki éppen váltás előtt és voltak, akik csak eljöttek inspirálódni egy pozitív közegbe.

Az előadást Tóth Gábor nyitotta meg, majd felkért néhány lelkes önkéntest, hogy mutatkozzanak be és osszák meg a többiekkel, hogy mire keresik a választ, illetve, hogy miért jöttek el a rendezvényre. A rövid bemutatkozások után Gábor felkérte a Flowban magaddal című előadás előadóját, B. Kovács Zoltán InteGral coach-t, hogy röviden szemléltesse a januári előadásának a témáját. Az előadás mellesleg annyira jól sikerült, hogy pár óra alatt betelt a terem a regisztráció megnyitása után. Hogyha lemaradtál az eseményről, akkor minden rendben van, február 20-án lehetőséged lesz meghallgatni. A Facebook eseményt itt tudod megtekinteni.

 

A kötetlen beszélgetés rész előtt még Szántai Gábor tartott előadást az újrakezdésről. Saját példáján keresztül mutatta be, hogy az ember néha hoz rossz döntéseket, néha zsákutcákban köt ki, néha rossz gondolatok járnak a fejében, amik megfosztják őt a saját sikerélményeitől, DE egy határozott döntéssel véget lehet vetni mindennek és el lehet indulni felfelé, el lehet indulni a siker irányába. Gábor korábban utált futni, majd elkezdte és 367 nappal később maratonistává vált. 2018-as legnagyobb sportcélja az, hogy 100 embert indítson el a sportolás útján azért, hogy mások is megtapasztalhassák azt az érzést, hogy a nulláról is lehet sikerélményt elérni. Hogyha lemaradtál az előadásáról, akkor a videóra kattintva visszanézheted:

 

Az előadás után kezdődött a kötetlen beszélgetés. A beszélgetés témája először az újrakezdés volt, aztán később ez átalakult globálisabb kérdéskörökre és megoldások keresésére. A beszélgetés után a résztvevők közül néhányan hazamentek, de nagyon sokan a helyszínen maradtak beszélgetni, ismerkedni. Véleményem szerint a Tudatos Fiatalok Közösségének a legnagyobb ereje abban rejlik, hogy hasonló gondolkodású emberek megismerhetik egymást és rájuk van bízva, hogy hogyan teremtenek értéket egymás életében. Tapasztald meg te is! 🙂

Szeretettel várunk a februári Tudatos Fiatalok Közössége Találkozón!

Szántai Gábor