Leo ebben az epizódban arra tér ki, hogy valóban boldogok akarunk-e lenni? Mármint valóban feltételek nélküli boldogságot akarunk-e, ami minden negatív hatás ellenére maradandó marad. Akkor is, ha egy szerettünket megkínozzák, mi még mindig boldognak érezzük magunkat.

Általában az emberek feltételes boldogságot akarnak. “Akkor leszek boldog, ha ez vagy az történik: ha a gyerekem ötössel jön haza, ha nyerek a lottón, ha megveszem a BMW-t.” És emellett boldogtalanok, amikor rossz dolgok történnek velük, és igazolják: “Jogom van dühösnek és sértődöttnek lenni, amiért így pórul jártam.”

Csakhogy emellett létezik feltételek nélküli boldogság is: amikor nem kötődünk a dolgok tényleges megtörténéséhez: a kimeneteltől függetlenül boldognak érezzük magunkat. De ezt nehéz a helyén kezelni, mert szokatlan viselkedés és egyáltalán nem normakövető.

Sok esetben a feltételes boldogságban hívők azért nem képesek a feltétlen boldogságra, mert az egész motivációs rendszerük rosszul van felállítva. Be vannak idomítva, akár egy kutya, hogy a negatív hatásokat kerülni kell, a pozitívat pedig élvezni. Sok esetben teljesen érdemes újragondolni, hogyan motiváljuk magunkat. Csakhogy ez veszélyes dolog, sokan nem vállalják a kockázatot, hogy átmenetileg esetleg nem tudják magukat motiválni.

Itt kerül szembe a siker a boldogsággal, ami két fogalmat hajlamosak vagyunk összekeverni. Boldog az az ember, aki elfogadja a dolgokat úgy ahogyan vannak. Sikeres pedig az, aki úgy manipulálja a valóságot, hogy elérje a célját. Ezzel pedig megteremti azokat a dolgokat, amik előtte nem álltak rendelkezésére.

Leo mélységeiben feltárja a témát, jó szórakozást a videóhoz! Ha nem indul el automatikusan a felirat, akkor indítsd el, hogy jobban tudd követni, miről is beszél Leo!